Un submarin nuclear rus a spart gheaţa de la Cercul Polar, pentru a arunca ceva peste bord. Acolo, nava a primit o vizită neaşteptată | FOTO

Echipajul de la bordul unui submarin nuclear rus, care a ieşit la suprafaţă prin gheaţă la Cercul Polar, a avut parte de un incident neobişnuit.

54455 afișări
Imaginea articolului Un submarin nuclear rus a spart gheaţa de la Cercul Polar, pentru a arunca ceva peste bord. Acolo, nava a primit o vizită neaşteptată | FOTO

Un submarin nuclear rus a spart gheaţa de la Cercul Polar, pentru arunca resturi peste bord. Acolo, a primit o vizită neaşteptată. Motivul TRIST din spatele acestui incident | FOTO

Un urs polar s-a urcat pe coca exterioară a navei. Din păcate, animalul nu a trecut pe acolo să salute marinarii, ci în căutare de hrană. Ursul a fost atras de resturile de alimente aruncate de la bord. Acestor animale le este din ce în ce mai greu să găsească şi prindă principala lor sursă de hrană, focile, deoarece gheaţa se topeşte accelerat. 

Comandantul le-a cerut celor 120 de membri ai echipajului să rămână în interior după ce animalul s-a urcat pe coca submarinului.

Nava cu o lungime de 167 de metri, din clasa Delta IV (care are la bord rachete balistice), se afla la nordul insulelor norvegiene Svalbard şi Jan Mayen.

În unele ţări, precum Marea Britanie, marinarilor le este interzis prin codurile interne să arunce gunoaie de la bordul navelor militare. Submarinele din cadrul Royal Navy sunt dotate cu sisteme avansate de sortare şi reciclare a deşeurilor. Cele ruseşti nu dispun toate de astfel de tehnologii.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici