Una dintre victimele lui Harvey Weinstein îl acuză pe celebrul producător că a încercat să o compromită, după ce a violat-o

Actriţa şi cântăreaţa americană Rose Arianna McGowan l-a dat în judecată pe producătorul Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, acuzându-l că a violat-o în anul 1997 şi că, ulterior, a încercat să o împiedice să facă publică informaţia, potrivit TMZ.

1071 afișări
Imaginea articolului Una dintre victimele lui Harvey Weinstein îl acuză pe celebrul producător că a încercat să o compromită, după ce a violat-o

Actriţa Rose McGowan îl acuză Harvey Weinstein că a încercat să o compromită, după ce a violat-o

Rose McGowan îi acuză pe Harvey Weinstein şi pe avocaţii acestuia că ar fi conspirat pentru a discredita acuzaţiile de viol pe care i le-a adus producătorului.

Potrivit documentelor legale obţinute de TMZ, actriţa susţine că "acest caz este despre un efort diabolic şi ilegal al unuia dintre cei mai influenţi bărbaţi ai Statelor Unite şi al reprezentanţilor săi de a reduce la tăcere victimele hărţuirilor sexuale".

Actriţa, care îi acuză şi pe foştii avocaţi ai lui Weinstein, Lisa Bloom şi David Boies, susţine că, în anul 2016, voia să scrie o autobiografie sub forma unei cărţi motivaţionale, intitulată "Brave". Rose voia să includă în autobiografie detalii despre modul în care Weinstein ar fi violat-o în anul 1997, la Festivalul de Film Sundance din SUA.

Potrivit actriţei, atunci când Weinstein a aflat despre intenţia ei, "a apelat la echipa lui de reparatori", cu scopul de a se asigura că povestea lui McGowan nu va ajunge în spaţiul public "şi, dacă ar fi ajuns, să nu o creadă nimeni".

Astfel, Rose îi acuză pe avocaţii producătorului, asociaţi cu agenţia de informaţii private Black Cube, şi susţine că au lucrat împreună şi că "au încercat să fure cartea nepublicată a lui McGowan". Totodată, echipa producătorului ar fi încercat să îi ofere bani în schimbul tăcerii.

Mai mult decât atât, actriţa Rose McGowan susţine că, dacă planul producătorului ar fi eşuat, acesta ar fi făcut tot ce ar fi putut pentru a-i distruge reputaţia. În acest sens, Weinstein ar fi fost în spatele unui incident din 2017, când în portofelul actriţei ar fi fost găsită cocaină. Atunci, avocatul lui Rose, Jose Baez, ar fi sfătuit-o să renunţe la apărare.

"Odată pentru totdeauna, Rose McGowan va fi arătată aşa cum este: o persoană ce atrage atenţia publică pentru bani. Din momentul în care a cerut mai multe milioane de dolari pentru a nu face aceste acuzaţii nefundamentate, pe care noi le-am respins, am ştiut că aştepta momentul oportun pentru a începe asta", a declarat actualul avocat al lui Harvey Weinstein, Phyllis Kupferstein, pentru TMZ.

Peste 70 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. La New York a fost şi inculpat.

Pe 31 mai 2018, un mare juriu de la o instanţă din New York l-a inculpat pe Harvey Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Faptele datează din 2013 şi 2006, iar poliţia a făcut publică doar identitatea uneia dintre cele două victime, Mimi Haleyi, o fostă asistentă de producţie a lui Weinstein. Potrivit autorităţilor americane, una dintre femei a fost violată, iar cealaltă a fost obligată să facă sex oral.

Procesul său a fost programat să înceapă pe 6 ianuarie 2020.

Foto: Hepta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici