Uniforma militară a cântăreţului Elvis Presley, scoasă la licitaţie

Uniforma purtată de cântăreţul Elvis Presley în anii 1950, în timp ce starul american efectua serviciul militar obligatoriu, a fost scoasă de la licitaţie pentru suma de 20.200 de dolari.

687 afișări
Imaginea articolului Uniforma militară a cântăreţului Elvis Presley, scoasă la licitaţie

Uniforma militară a cântăreţului Elvis Presley, scoasă la licitaţie

Elvis Presley a purtat această uniformă militară, compusă din trei piese vestimentare, în Germania, unde a efectuat cei doi ani de stagiu militar obligatoriu, informează dailymail.co.uk.

"Regele rock'n'roll-ului" era deja unul dintre cele mai mari staruri mondiale atunci când a primit ordinul de încorporare în armata americană în 1958 la vârsta de 21 de ani.

Starul american a refuzat propunerea de a se înrola în divizia Serviciilor Speciale şi de a cânta în baze militare americane din lumea întreagă, alegând în schimb să se înroleze ca simplu soldat şi să nu beneficieze de un tratament special.

Soldatul Presley a fost încadrat în cea de-a treia Divizie Motorizată din Friedberg, însă, la scurt timp după ce a sosit în acea bază din Germania, starul american s-a mutat din barăcile militare în care locuiau soldaţii în hotelul de lux Grunewald.

Artistul a petrecut doi ani ca soldat în Germania şi a terminat stagiul militar cu gradul de sergent, în anul 1960.

În perioada petrecută în armată, Elvis a învăţat karate, care au devenit apoi parte din rutina lui de pe scenă, şi a cunoscut-o totodată pe viitoarea lui soţie, Priscilla. În aceeaşi perioadă, cântăreţul a avut 10 piese intrate în Top 40 din Statele Unite.

S-a întors în Statele Unite pe 2 martie, oprindu-se pentru alimentarea avionului în Scoţia, aceasta fiind singura dată când Elvis Presley a păşit pe solul britanic.

După moartea sa, la ferma Graceland din 1977, uniforma a revenit unei verişoare a starului, Patsy Presley, care a păstrat-o într-o stare impecabilă până în zilele noastre.

Uniforma de culoare verde închis, pe care sunt cusute numele şi numărul de recrut ale lui Elvis Presley, este alcătuită dintr-o jachetă, o pereche de pantaloni şi o beretă.

Această uniformă, purtată de artist doar la ocazii oficiale, ar putea fi vândută cu suma de 20.200 de dolari.

Licitaţia va avea loc la sediul din Dallas al casei Heritage Auctions sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici