Viaţa în interiorul unui Boeing 727: Cum trăieşte un bărbat într-un avion recondiţionat în mijlocul pădurii - VIDEO

Un inginer din Oregon, Statele Unite, trăieşte în fuzelajul unui Boeing 727 transformat într-o locuinţă neobişnuită, care atrage un număr mare de vizitatori curioşi şi care ar putea fi un model pentru persoanele inventive amatoare de un stil de viaţă ecologic.

15181 afișări
Imaginea articolului Viaţa în interiorul unui Boeing 727: Cum trăieşte un bărbat într-un avion recondiţionat în mijlocul pădurii - VIDEO

Viaţa într-un Boeing 727: Cum trăieşte un bărbat într-un avion recondiţionat în mijlocul pădurii - VIDEO (Imagine: captură video)

Bruce Campbell, în vârstă de 64 de ani, trăieşte în acest avion doar 6 luni pe an, cealalaltă jumătate petrecând-o în Japonia, unde urmăreşte de asemenea să cumpere şi să recondiţioneze într-un fel similar fuzelajul unui Boeing 747 retras.

Bărbatul avea doar 20 de ani când a plătit aproximativ 23.000 de dolari pentru terenul pe care stă astăzi avionul. Planul său original era să facă o locuinţă din furgonete de marfă, dar a decis că un avion e o idee mai bună. O dubă se află totuşi şi astăzi în apropierea avionului imens cu 3 motoare, sprijinit pe nişte pilaştri din ciment, într-o zonă de pădure din afara oraşului Portland, Oregon.

În 1999, fostul inginer electric avea viziunea de a salva avioane scoase din uz de la o "viaţă" de fier vechi. În prezent, Campbell consideră această sarcină ca fiind parte din scopul său în viaţă. "Obiectivul meu este să schimb comportamentul omenirii în această mică nişă", a spus bărbatul, potrivit Huffingon Post. "Să fărâmi un avion frumos şi strălucitor este o tragedie şi un eşec profund al imaginaţiei umane", consideră el.

Tranziţia nu a fost uşoară pentru Campbell. În timp ce renova avionul, a petrecut ani buni într-o locuinţă mobilă, dar din cauza şoarecilor a fost nevoit să se mute în aeronavă, în ciuda faptului că îi lipsea un permis de construcţie.

Bărbatul duce o viaţă modestă la bordul avionului. Doarme pe o saltea, se spală într-un duş improvizat şi găteşte la cuptorul cu microunde sau la prăjitorul de pâine, consumând în majoritatea timpului mâncare la conservă şi cereale. Un suport pentru pantofi îi întâmpină pe vizitatori, care sunt sfătuiţi la intrare să poarte papuci sau şosete ca să nu calce în noroi.

Cu aripile şi cu echipamentul de aterizare întregi, avionul e dotat şi cu un duş improvizat, dar Campbell lucrează la un closet cu apă funcţional şi la restaurarea unor elemente din interiorul original al avionului, cum ar fi scaunele şi luminile. 

"Pentru el prezenţa electricităţii şi farurile funcţionale sunt ceva minunat", a spus Katie Braun, pilot şi instructor de zbor care a venit să vadă casa-avion. "Este perfect logic să folosească avioanele acelea la ceva. E un concept fascinant. Cred că se poate extinde dacă oamenii ar fi mai pasionaţi de mediul înconjurător".

Bruce Campbell nu este singurul cu această viziune, aeronave transformate în case existând şi în Texas, Costa Rica şi Olanda.

Asociaţia de reciclare a aeronavelor (AFRA) din Statele Unite, o organizaţie formată din lideri ai industriei care se concentrează pe practici de sustenabilitate pentru corpuri şi motoare de avioane, estimează că între 1200 şi 1800 de aeronave vor fi demontate la nivel global în următorii trei ani, în timp ce între 500 şi 600 vor fi retrase din uz de-a lungul a două decenii.

Airplane Home - Boeing 727 from Even Quach on Vimeo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici