VIDEO | Tipuri de şefi toxici: al tău cum este?

  • Tipologii toxice: liderul micromanager, liderul carismatic, narcisist, sceptic sau liderul machiavelic
  • Aceşti lideri te vor face să te simţi anxios, infantil, lipsit de valoare, dependent, frustrat, exploatat sau manipulat
  • Un astfel de şef îşi face rău lui însuşi, putând ajunge, din nevoia de control suprem, chiar la burnout
572 afișări

Probabil că ţi s-a întâmplat şi ţie măcar o dată în viaţă să ai un şef toxic. Îl recunoşti din stările pe care ţi le creează ţie, ca angajat: anxietate, frică, neîncredere în sine, frustrare sau chiar dependenţă. Intenţia unor astfel de lideri este în esenţă una bună, dar exprimată defectuos, spune Mădălina Bălan, consultant în resurse umane. De asemenea, şi un astfel de şef îşi face rău lui însuşi, putând ajunge, din nevoia de control suprem, chiar la burnout.

Mădălina Bălan prezintă câteva tipologii: „Liderul micromanager, seful care simte nevoia să controleze absolut tot, să ţină sub control. Narcisiştii, de exemplu, o altă tipologie des întâlnită în zona de leadership, cei cu un ego umflat, cei cu o siguranţă de sine foarte mare, dar în acelaşi timp carismatici, seductivi în raport cu ceilalţi.”

„Sunt oameni care foarte greu acceptă feedbackuri, inputuri, învaţă greu din greşeli, sunt extrem de dominanţi. Cel care fentează regulile este liderul machiavelic. De la liderul politician, care foloseşte arta cuvântului şi seducţia, influenţă până la manipulare, până la liderul care consideră că regulile sunt făcute pentru alţii nu pentru el, care ia shortcut-urile ca şi regulă”, explică ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici