Violenţa tv creşte agresivitatea băieţilor

Băieţii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani care se uită la desene animate sau sporturi violente la televizor prezintă mai multe riscuri de a fi agresivi sau neascultători atunci când cresc, este concluzia unui studiu publicat, luni, în ziarul medical Pediatrics, informează AFP.

67 afișări
Imaginea articolului Violenţa tv creşte agresivitatea băieţilor

Violenţa tv creşte agresivitatea băieţilor

"Am descoperit că, în cazul copiilor preşcolari, cu cât timpul alocat emisiunilor de televiziune violente este mai mare, cu atât aceştia vor prezenta mai multe riscuri de a dezvolta un comportament antisocial - agresivitate, indisciplină - după ce intră la şcoală", a declarat Dimitri Christakis, de la Institutul de cercetare din cadrul Spitalului de pediatrie din Seattle, unul dintre autorii studiului.

Potrivit acestuia, "desenele animate sunt principalul vinovat".

"Majoritatea părinţilor consideră că desenele animate nu sunt periculoase pentru copiii lor pentru că nu sunt reale şi sunt caraghioase", a spus Christakis. Faptul că personajele de desene animate se confruntă cu violenţe care îi doboară dar îşi revin în secunda următoare "induce o falsă impresie de violenţă şi în ceea ce priveşte viaţa reală", a spus acesta.

Potrivit studiului, băieţii sunt mai sensibili la acest tip de influenţă decât fetele, pentru că acestea au tendinţa de a viziona programe mai educative si mai puţin violente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici