Vladimir Putin a intrat în apele îngheţate ale lacului Selinger, după obiceiul ortodox de Bobotează | GALERIE FOTO

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a dezbrăcat şi a intrat în apele îngheţate ale lacului Seliger, urmând obiceiul ortodox de Bobotează, relatează Reuters.

2600 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a intrat în apele îngheţate ale lacului Selinger, după obiceiul ortodox de Bobotează | GALERIE FOTO

Vladimir Putin a intrat în apele îngheţate ale lacului Selinger, după obiceiul ortodox de Bobotează

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Televizunea de stat rusă l-a arătat pe Vladimir Putin îmbrăcat într-o haină de blană de oaie şi cizme din fetru şi mărşăluind spre apele îngheţate ale lacului Seliger, situat la aproximativ 400 nord de Moscova, notează Ziarul Financiar. Temperatura aerului era în acel moment de aproximativ -6 grade Celsius.

Odată date jos haina şi cizmele îmblănite, Putin a coborât pe nişte scări de lemn în apele lacului, a făcut semnul crucii şi apoi s-a scufundat cu totul înainte să iasă pe uscat.

În fiecare an de Bobotează, creştinii ortodoxi se scufundă în râuri sau lacuri în amintirea Botezului Domnului Iisus Hristos în apele Iordanului.

Putin, care se pregăteşte de campania electorală din 2018, a crescut sub regulile comuniste care nu priveau cu ochi buni manifestările religioase. Ca preşedinte, a crescut frecvenţa prezenţelor la ceremoniile ortodoxe din Rusia şi a acordat Bisericii o voce sonoră în societate, mai scrie zf.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici