William şi Kate, de la băncile facultăţii la "bebeluşul regal" - GALERIE FOTO

"Bebeluşul regal" al cuplului William-Kate reprezintă rodul unei relaţii de 11 ani, începută pe băncile facultăţii, care a rezistat unei despărţiri, înainte de a fi oficializată printr-o căsătorie privită de lumea întreagă.

691 afișări
Imaginea articolului William şi Kate, de la băncile facultăţii la "bebeluşul regal" - GALERIE FOTO

William şi Kate, de la băncile facultăţii la "bebeluşul regal" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul William, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al doilea în ordinea de succesiune la tron, şi Kate Middleton s-au cunoscut în septembrie 2001, la Universitatea St. Andrews din Scoţia, unde erau amândoi studenţi. Kate îşi amintea, într-un interviu, că (atunci când l-a întâlnit pentru prima dată pe William, n.r.) s-a "înroşit până în vârful urechilor".

În ceea ce îl priveşte, William a declarat în unicul interviu comun acordat în noiembrie 2010 - pentru a marca anunţul logodnei cuplului - că a ştiut dintotdeauna că "ea avea ceva foarte special".

"Am avut parte de câteva greutăţi în relaţia noastră, dar ne-am ridicat şi ne-am continuat drumul", spunea prinţul britanic. "Ne este uşor să fim împreună, e chiar amuzant", a adăugat el.

În Scoţia, Kate l-a convins pe William să nu părăsească universitatea, unde el urma, ca şi ea, cursuri de istoria artei, însă fără prea mare tragere de inimă. Ea l-a convins să rămână şi să opteze în schimb pentru cursurile de geografie.

În iunie 2003, William le-a spus jurnaliştilor că nu are "o iubită constantă", într-o perioadă în care Kate avea o relaţie cu altcineva.

De Crăciun, în acelaşi an, zvonurile afirmau că cei doi formează un cuplu. Atunci când au fost fotografiaţi în timpul unei vacanţe de schi, în martie 2004, Palatul Buckingham nu a negat.

În aprilie 2007, purtătorul de cuvânt al palatului regal a confirmat că cei doi s-au despărţit. Câteva fotografii îl prezentau pe William participând la petreceri în compania altor femei.

Câteva luni mai târziu, cei doi se împacă şi se mută împreună, într-o perioadă în care William a început să lucreze la o bază aeriană pe care Royal Air Force o deţine în Ţara Galilor.

Cu ocazia vacanţei în Kenya, în octombrie 2010, prinţul a cerut-o pe Kate în căsătorie şi i-a oferit inelul de logodnă al mamei sale, prinţesa Diana.

Pe 29 aprilie 2011, căsătoria lor grandioasă, celebrată la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat în faţa camerelor video ale presei din lumea întreagă, o lume fascinată de acest cuplu tânăr care întruchipează faţa modernă a celei mai celebre familii regale.

Având de acum titlurile oficiale de duce şi ducesă de Cambridge, William şi Catherine au efectuat primul lor turneu regal în iunie şi iulie 2011, în Canada şi California.

Despărţită timp de şase săptămâni de soţul ei, aflat în misiune în Insulele Falkland, în februarie 2012, Kate a decis să îl adopte pe Lupo, un căţel negru din rasa cocker, pentru a-i ţine companie.

În septembrie 2012, cuplul princiar merge în Singapore, în Malaysia, în Insulele Tuvalu şi Salomon pentru a o reprezenta pe regina Elizabeth a II-a cu ocazia celor 60 de ani de domnie. Aflând, în timpul acelui turneu, printre şedinţele de "tree climbing" (căţărare în copaci) şi dansuri tradiţionle, că fotografii care o prezentau pe Kate făcând plajă topless în sudul Franţei au fost publicate într-un tabloid, cuplul a decis să acţioneze în justiţie.

Pe 3 decembrie, internarea ducesei Kate într-o clinică medicală din cauza unor greţuri violente au constrâns palatul regal să anunţe sarcina acesteia, care nu depăşise încă pragul critic de trei luni. Frenezia mediatică declanşată de acel anunţ a dus la producerea unei tragedii: o angajată a spitalului în care era internată Kate, păcălită de o farsă organizată de un post de radio australian, s-a sinucis.

Kate şi-a reluat apoi, puţin câte puţin, angajamentele oficiale, silueta ei rotunjindu-se practic sub privirile pătrunzătoare ale presei internaţionale. După o ultimă apariţie publică pe 15 iunie, pentru aniversarea oficială a reginei, Kate şi-a luat câteva săptămâni de vacanţă, departe de privirile indiscrete, pregătindu-se pentru venirea pe lume a deja celebrului "bebeluş regal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici