Bodog: 300 000 adag MMR-oltást azonosítottunk, ami az év végéig elegendő

Florian Bodog egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 300 000 adag mumpsz-, kanyaró- és rózsahimlőellenes oltást (MMR/ROR) azonosítottak, ez a mennyiség pedig fedezi a szükségletet az idei év végéig. Az elkövetkező időszakban további 110 000 adag oltás érkezik Romániába.

20 afișări
Imaginea articolului Bodog: 300 000 adag MMR-oltást azonosítottunk, ami az év végéig elegendő

Bodog: 300 000 adag MMR-oltást azonosítottunk, ami az év végéig elegendő

„Az egészségügyi minisztérium jó úton halad az MMR-oltások körül felmerült problémák rendezéséhez. A gyártó céggel közösen egy 300 000 adagos készletet azonosítottunk, ami fedezi a szükségleteket az idei év végéig. Zajlik további 110 000 adag oltás beszerzése, ezek a hét folyamán érkeznek meg, és érkezik majd a további 300 000 adag is, ami az év végéig fedezi Románia szükségleteit, úgy hogy be tudunk oltani kanyaró ellen mindenkit, akit korábban nem immunizáltak, időben be tudunk oltani minden gyereket. Ugyanakkor elkészítjük a négyéves keretszerződést, hogy biztosítani tudjuk a folyamatos ellátást” – nyilatkozta az egészségügyi tárca vezetője.

Az elmúlt hónapok leforgása alatt Romániában 25 személy vesztette életét kanyaróban, a legtöbben olyan gyerekek, akiket nem oltottak be. Temes megyében nyolc, Arad és Dolj megyében öt, Krassó-Szörény megyében pedig három halálesetet regisztráltak.

Az Országos Közegészségügyi Intézet adatai szerint több mint 5700 esetben diagnosztizáltak kanyarót, az ország 39 megyéjéből jelentettek eseteket.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici