Botrányt okozott a Digi 24-nél a sajtóban tevékenykedő fedett ügynökök témája

Botrányt okozott a Digi 24-nél a sajtóban tevékenykedő fedett ügynökök témája, miután Dragoş Pătraru műsorvezető utalást tett arra, hogy beépített emberek lennének a hírtelevíziónál. Válaszában Cosmin Prelipceanu főszerkesztő a fedett ügynökök névsorát kérte, ellenkező esetben perrel fenyegetőzött.

36 afișări
Imaginea articolului Botrányt okozott a Digi 24-nél a sajtóban tevékenykedő fedett ügynökök témája

Botrányt okozott a Digi 24-nél a sajtóban tevékenykedő fedett ügynökök témája

„Mindenütt beépített emberek vanna, ebben az országban egy rakás ember van, akik különben a DNA-val is együtt működnek, a rendszer pedig beavatkozott a sajtó tevékenységébe is, és a sajtónak meg kell szabadulnia ettől a rendszertől. (…) És ha mi, itt a Digi 24-nél, az igazsággal tartunk, és ha írók, színészek és énekesek beszélnek az igazságról, talán erről az RCS–RDS volt vezetőinek is beszélniük kellene. Mert nem így kell eljárni a hasonló helyzetekben. Nem futsz el, ember, a témától. Betámadod, terítékre teszed, csűröd-csavarod szakértőkkel, újságírókkal, mindenkivel, mert sajtóorgánumként ezt kell tenned. Mert nem állsz Bendei vagy RCS–RDS szolgálatában, és nem azért kapsz fizetést, hogy hallgass. (…) Még ott van az a helyzet, amikor az újságírói igazolvány csak egy álca, és akkor, igen, nem a közönségnek tartozol felelősséggel, hanem…” – mondta Dragoş Pătraru az általa vezetett műsorban, és képzeletbeli vállrojtokra utalva zárta megszólalását.

Dragoş Pătraru hétfő este kemény támadást intézett az RCS–RDS volt vezetője, Ioan Bendei ellen is, mivel az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) székházából közbenjárt annak érdekében, hogy a legfőbb ügyészség egy alkalmazottját bizonyos telefonok beszerelésében segítse. Nem bocsátotta meg a hírcsatorna szerkesztői politikáját sem amiatt, ahogyan ezt a témát kezelte.

„Így van ez a témával, amivel a Digi 24-es emberek nem foglalkoznak. Hogy félelemből vagy ostobaságból, nem számít. Hihetetlen. Egyesek súlyos vádakkal rukkolnak elő, és te úgy teszel, mintha mi sem történne. Ronda dolog szolgának lenni” – fogalmazott Pătraru.

Cosmin Prelipceanu főszerkesztő kedd este adott választ.

„Olyan stílusban, ami nem válik az újságírás dicsőségére, az újságírásnak információkra kellene alapoznia, nem híresztelésekre, Dragoş Pătraru rendkívül súlyos vádakkal illeti adónkat. Azt mondja, hogy egyes újságíróink beépített emberek. Nyilvánosan felszólítjuk Dragoş Pătrarut, hogy hozza nyilvánosságra a névsort, amennyiben bizonyítékai is vannak. Amennyiben nem teszi meg, bepereljük” – mondta kedden a Digi 24 főszerkesztője.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy Dragoş Pătraru nyilatkozata nem a hírcsatorna álláspontját tükrözi, az elmúlt napokban kialakult helyzet pedig kérdéseket vet fel.

„Szeretnénk tudni, hogy kinek a javát szolgálja ez a valóság misztifikálását célzó hadművelet. (…) Szándékos lenne a tőkepiac befolyásolása? Miért most kerül elő ez az igazság eltusolását célzó, összehangolt hadművelet? Kiszivárogtak a sajtóba információk az ügyiratból? Ki szivárogtatott és mi célból?” – fogalmazott Prelipceanu.

A sajtóban tevékenykedő beépített ügynökök, illetve a különféle szolgálatoknak és ügyészségeknek besúgók témájára néhány nappal ezelőtt Dan Andronic újságíró irányította rá újfent a figyelmet.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici