Kolozsvár: két, összesen 65 000 euró értékű bódét helyeztek ki, a PSD vizsgálatot kér

Két multifunkcionális, összesen 65 000 eurót meghaladó értékű bódét helyezett ki a kolozsvári önkormányzat a belvárosban, szuveníreket és virágokat árulnak majd benne. A szociáldemokraták számvevőszéki vizsgálatot kérnek, hiszen a bódék annyiba kerültek, mint egy kolozsvári lakás.

26 afișări
Imaginea articolului Kolozsvár: két, összesen 65 000 euró értékű bódét helyeztek ki, a PSD vizsgálatot kér

Kolozsvár: két, összesen 65 000 euró értékű bódét helyeztek ki, a PSD vizsgálatot kér

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Kolozs megyei szervezetének elnöke kedden a MEDIAFAX tudósítójának azt mondta, itt közpénzről van szó, amit okosan kell adagolni, nem pedig pazarolni.

„A kolozsvári önkormányzat új rekordot állított fel, két olyan multifunkcionális bódéval, amelyekért a városvezetőség több mint 65 000 eurót fizet, és amelyeket már elhelyeztek a Főtéren. Áfával együtt ez 33 400 eurót jelent egyenként, egy 9,45 négyzetméter alapterületű bódéra. Fontos, hogy Emil Boc polgármester akkor ismerte el, hogy kifizetik ezt az összeget, vagyis egy kolozsvári lakás árát, miután lemondtak az objektum multifunkcionális mivoltáról, vagyis az újságárusításról, hiszen először még több mint 100 000 euróról volt szó, tehát bódénként 55 ezerről áfával. Vajon arannyal vannak bevonva ezek a bódék, vagy világrekordot akarunk felállítani az árukkal? Azért ne felejtsük azt se el, hogy közpénzről van szó, amit gondosan kell osztani, nem pedig elpazarolni. Panaszt fogunk tenni a számvevőszéknél, hogy vizsgálják meg a bódék árának kifizetését” – mondta Nasra.

A kolozsvári önkormányzat képviselői válaszul azt mondták, a városvezetőség egyenként 29 026 euró plusz áfát fizet a szuveníres- és virágosbódékért a közbeszerzés nyertesének.

„A bódék víz- és villanyhálózatra vannak kapcsolva, lesz bennük légkondicionálás, és bérbe adjuk őket. Az elsőként megszabott és a végső ár közötti 11 540 eurós különbség annak az újságosbódénak felel meg, amelyről az önkormányzat lemondott. A bódékért az önkormányzat tehát egyenként 29 026 eurót fizet. A bódék elhelyezése benne volt a Főtér felújítását célzó projektben, a közbeszerzésen pedig az összességében legalacsonyabb árat választottuk. Például az egész Főtéren a jelzőlámpákat 1 lejért programozták át, mások ennél sokkal többet kértek” – közölte az önkormányzat.

A kolozsvári Főtér felújítása május 20-án fejeződött be. A tér egész nyugati része sétálóövezetté alakult. A felújított felület 12 000 négyzetméteres.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici