Dragnea: nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden úgy nyilatkozott, hogy nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése. Hangsúlyozta: a helyi választottak felelnek minden köztisztviselőért, de nem illeti meg őket minden jog, ami a köztisztviselőket.

22 afișări
Imaginea articolului Dragnea: nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése

Dragnea: nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése

„A bérezési törvény a helyi hatóságoknak nagyobb fizetést biztosít. Engem személyesen nagyon sokszor megkérdeztek, hogyan kommentálom azt, hogy a polgármestereknek nagyobb fizetése lesz. Fordítva kommentálom: nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése” – fogalmazott Dragnea.

A mérleg két serpenyőjével állított párhuzamba a fizetéseket. „Ha az egyik serpenyőbe a helyi hatóságok felelősségét tesszük, a másikba pedig a fizetésüket, akkor nagy lesz az egyensúlytalanság, a fizetések kárára” – fejtette ki a képviselőház elnöke.

Rámutatott, egy polgármesternek alá kell írnia egy európai uniós finanszírozási iratcsomó minden oldalát, ami azt jelenti, hogy felelősséget vállal minden köztisztviselőért, miközben nem kapja meg az plusz anyagi juttatást, ami azoknak jár, akik uniós alapokkal dolgoznak.

„A polgármesterek és a megyeelnökök csak arra jók, hogy mindenért feleljenek, egy sor megszorítás vonatkozik rájuk, nem illeti meg őket minden jog, ami a köztisztviselőket. Amikor ki kell vizsgálni őket, akkor köztisztviselőként kezelik. De amikor jogokról van szó, akkor közméltóságok, és csak illetményt kaphatnak, és nagyon sok megszorítás vonatkozik rájuk” – mondta Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici