Első megkeresett házként elfogadta a szenátus az egységes bérezési törvényt

A munkaügyi bizottságban elfogadott formában szavazta meg kedden a szenátus a közalkalmazottak egységes bérezését célzó törvényt. A döntéshozó testület a képviselőház.

16 afișări
Imaginea articolului Első megkeresett házként elfogadta a szenátus az egységes bérezési törvényt

Első megkeresett házként elfogadta a szenátus az egységes bérezési törvényt

A jogszabálykavasaltot 85 szenátor támogatta, 10-en ellene szavaztak, 12-en pedig tartózkodtak.

„Románia parlamentje elfogadta a kormányprogramot, ami tartalmazza az új bérezési törvényt. Ez átlagosa 56 százalékkal emeli meg a fizetéseket, és négy év alatt 32 milliárd lejes többletkiadást jelent a költségvetésből. A törvényre azért volt szükség, hogy korrigálja a bérrendszer működésképtelen elemeit, amelyek szerint nem mindig au intézményvezetőnek van a legnagyobb fizetése. A piramis alapján a fizetések nagyok alacsonyak, a csúcson nagyon magasak. Ebben az értelemben az új törvény a következőkről rendelkezik: különbség van a központi, a területi és a helyi közigazgatás között, az intézményvezetőnek jár a legmagasabb fizetés, alkalmazza az „egyenlő munkáért egyenlő bér” elvet, ehhez pedig hozzáadódik a ledolgozott évek és az elvégzett tanulmányok után járó pótlékok” – fejtette ki Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter.

A szenátus a munkaügyi bizottságban különben elutasított egy cikkelyt a törvényből, ami a különleges és a katonai nyugdíjak újraszámolására vonatkozott, ezek kiszámítási módszertanáról külön törvény rendelkezik majd.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici