Csaknem egy hét után állt helyre a vasúti forgalom a Hunyad megyei vonatbaleset helyszínén

Pénteken helyreállt a vasúti forgalom a Hunyad megyei Banica és Merisor települések között. A múlt hétvégi tragikus vonatbaleset helyszínén először az IR 1836-os jelzésű Kolozsvár–Bukarest járat haladt át.

34 afișări
Imaginea articolului Csaknem egy hét után állt helyre a vasúti forgalom a Hunyad megyei vonatbaleset helyszínén

Csaknem egy hét után állt helyre a vasúti forgalom a Hunyad megyei vonatbaleset helyszínén

A megyei kormánymegbízott hivatala szerint a múlt szombati baleset által érintett pályaszakasz egyik sínpárját pénteken adták át újra a forgalomnak.

„Az első vonat, amely a Hunyad megyei Merisor környékén a helyreállított síneken áthalad, az IR 1836-os jelzésű, Kolozsvár–Bukarest járat lesz, amely pénteken, 12.45 órakor megy keresztül a 2017. április 8-i baleset helyszínén” – derül ki a kormánymegbízotti hivatal MEDIAFAX-nak is eljuttatott közleményéből.

A hivatal szerint ugyanakkor a pályaszakaszt a villanyárammal működő vonatok számára is megnyitották.

„A másik sínpáron is a lehető leghamarabb befejeződik a helyreállítás” – áll a közleményben.

Fabius Kiszely prefektus pénteken a MEDIAFAX tudósítójának azt mondta, még van munka a pályaszakaszon.

„Újra összekötöttük a Zsil völgyét Hunyad megyével. Nem volt könnyű munka, mint ahogyan a baleset sem volt szokványos. Még van munka, a másik sínpárt is helyre kell állítani, de a lényeg, hogy már lehet közlekedni Petrozsény és Banica között” – mondta a kormánymegbízott.

A Petrozsény és Piski közötti vasúti pályaszakaszt szombaton, április 8-án zárták le, miután a Banica-Merisor állomás közelében kisiklott egy tehervonat, és ketten életüket vesztették. A baleset egy jobbkanyarnál történt, és a sínek károsodása miatt mintegy 110 kilométeres távon teljesen megbénította a vasúti forgalmat. A tragédia körülményeit vizsgálják.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici