38 iraki és pakisztáni állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök a szerb–román határon

Az elmúlt 24 órában összesen 28 iraki és pakisztáni állampolgárt tartóztattak fel a Temes és Krassó-Szörény megyei határrendészet emberei. A külföldiek illegálisan próbáltak Romániába jutni Szerbiából.

15 afișări
Imaginea articolului 38 iraki és pakisztáni állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök a szerb–román határon

38 iraki és pakisztáni állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök a szerb–román határon

A határrendészet közlése szerint a Krassó-Szörény megyei Oravicabánya határrendészei, illetve a velük együttműködő csendőrök az elmúlt 24 órában több olyan, felnőttekből és gyerekekből álló csoportot is feltartóztattak Komornok, Agadics, Varadia, Doklény, Alsóvarány és Forotik határtelepülések területén, amelyek a szerb határ irányából tartottak az ország belseje felé.

A csoportokat 35 pakisztáni és iraki állampolgár alkotta, köztük 31 felnőtt, 18 és 75 év közöttiek, illetve 4 kiskorú, 2 és 17 év közöttiek. A határsértők azt nyilatkozták, Nyugat-Európa valamelyik országába szerettek volna eljutni.

A Temes megyei Temesmóra határrendészei ugyanakkor Temesbökeny határfalu közelében tartóztattak fel három külföldi állampolgárt, akik azt nyilatkozták, hogy pakisztániak, és 19–26 év közöttiek.

Mindannyiuk ellen tiltott határátlépés miatt indult vizsgálat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici