Elena Ungureanu, VISA: aggodalomra ad okot a forgalomban levő készpénz 18 százalékos bővülése

Négyszeresére nőtt a érintős bankkártyával lebonyolított tranzakciók száma, értékük pedig az ötszörösére nőtt 2016-ban 2015-höz viszonyítva, azonban aggodalomra ad okot, hogy 18 százalékkal nőtt a forgalomban levő készpénzmennyiség – közölte csütörtökön Elena Ungureanu, a VISA Románia menedzsere.

54 afișări
Imaginea articolului Elena Ungureanu, VISA: aggodalomra ad okot a forgalomban levő készpénz 18 százalékos bővülése

Elena Ungureanu, VISA: aggodalomra ad okot a forgalomban levő készpénz 18 százalékos bővülése

„Aggasztó, hogy 18 százalékkal nőtt a készpénzmennyiség. Az emberek jobban szeretnek készpénzzel fizetni, és a hatóságok sem támogatják eléggé a kártyás fizetéseket, hogy a forgalomban levő készpénzmennyiség csökkenhessen. (…) Gyakorlatilag, ha nagyobb összegekkel történik elektronikus kifizetés, az jobb adóbegyűjtést eredményez” – fogalmazta meg a szakember egy, a Bankingnews.ro által szervezett konferencián.

„Számunkra a készpénz jelenti a fő kihívást, és az, hogy megszokássá vált a készpénz használata” – tette hozzá.

De arról is beszámolt, hogy négyszeresére nőtt a érintős bankkártyával lebonyolított tranzakciók száma, értékük pedig az ötszörösére nőtt.

„2016 első kilenc hónapjában megkétszereződött az érintős bankkártyával lebonyolított tranzakciók száma, azok aránya 10 százalékról 20 százalékra bővült. Nem volt még olyna termékünk, ami ilyen gyors fejlődésen ment volna keresztül ennyire rövid idő alatt. gyakorlatilag, minden két tranzakcióból egy érintős” – mondta a VISA képviselője.

Európai viszonylatban a kereskedőknél lebonyolított tranzakciók 32 százalékát végzik érintős kártyával. Lengyelországban

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici