Képviselőház: legtöbb 180 napot dolgozhatnak évente állattenyésztésben a napszámosok

Egyhangúlag elfogadta szerdán a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely az eddigi 90 napról 180 napra hosszabbítja meg a napszámosmunka éves plafonját az állattenyésztésben dolgozó napszámosok számára.

23 afișări
Imaginea articolului Képviselőház: legtöbb 180 napot dolgozhatnak évente állattenyésztésben a napszámosok

Képviselőház: legtöbb 180 napot dolgozhatnak évente állattenyésztésben a napszámosok

„Egy napszámos egy naptári éven belül összesen 90 napnál nem dolgozhat többet egyetlen munkaadónak, kivéve azokat, akik állattenyésztésben, illetve szarvasmarhák, juhok vagy lovak legeltetése terén végeznek szezontevékenységet, illetve az akkreditált egyetemekhez tartozó botanikus kertekben vállalnak szezonmunkát. Az ő esetükben a ledolgozott idő nem haladhatja meg a 180 napot egyetlen naptári éven belül” – áll az alsóház által elfogadott tervezetben, amely a 2011/52-es számú törvényt módosítja. A napszámosnak minden nap vagy minden hét végén ki kell fizetni a járandóságát, bármilyen, törvény által megengedett kifizetési formában, illetve amennyiben 30 napnál tovább dolgozik, havonta is lehet neki fizetni, de ebben az esetben a napszámos és a munkaadó között írásos megegyezésbe kell ezt foglalni. Az elektronikus kifizetésről szóló előírások, illetve az egyéb aspektusok az elfogadott törvény alkalmazási módszertanában szerepelnek.

A törvény elfogadásában a képviselőház hozta meg a végső döntést.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici