Munkaügyi miniszter: voltak olyan helyzetek is, hogy egy tanácsadó 12 000 lejt keresett

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter vasárnap este az egységes bérezési törvény kapcsán arról beszélt, hogy csökkenni fog azoknak a tanácsadóknak a fizetése, akik csaknem annyit keresnek, mint a miniszter. Példaként az egészségügyi tárca egyik tanácsadóját említette, akinek a fizetése 12000 lej.

27 afișări
Imaginea articolului Munkaügyi miniszter: voltak olyan helyzetek is, hogy egy tanácsadó 12 000 lejt keresett

Munkaügyi miniszter: voltak olyan helyzetek is, hogy egy tanácsadó 12 000 lejt keresett (Kep: Mediafax Foto / Alexandra Pandrea)

„Vannak emberek, akiknek csökkenni fog a fizetése. Voltak olyan helyzetek, például, amikor a tanácsadó fizetése elérte a 12 000 lejt, miközben a miniszteré 14 000 lej volt. A többi tárcánál a miniszteri tanácsadók fizetése 3-4 000 lej. Úgy hagyhattuk volna?” – fogalmazta meg Vasilescu az Antena 3 hírcsatorna műsorában.

Később megjegyezte, hogy az egészségügyi minisztériumról van szó.

Lia Olguţa Vasilescu egyúttal bejelentette, hogy a közalkalmazottak egységes bérezését célzó törvény tervezetét hétfőn terjesztik be a parlament elé, miután azt a kormánykoalíció szenátorai is ellátták kézjegyükkel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici