COMENTARIU: Cât mai e cartoful pe fostul "23 August"?

Prima dată s-a încercat să ni se vândă cartofi pe fostul stadion "23 August", în 2003, când am pierdut cu Danemarca (scor 2-5), de către firma lui Adrian Oprişan, tricolorii ratând atunci calificarea la Euro 2004.

312 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Cât mai e cartoful pe fostul "23 August"?

COMENTARIU: Cât mai e cartoful pe fostul "23 August"? (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Şi se pare că ne-a plăcut, din moment ce s-a încercat din nou transformarea gazonului într-un câmp bun de plantat cartofi, cum îl numeşte L'Equipe. Iar cum calificarea la CE 2012 era ca şi ratată, de ce să nu stricăm şi inaugurarea Arena Naţională? La asta a contribuit mai întâi Marcel Pavel, care a pocit imnul naţional după voia lui, ba să nu se interpreteze politic, după cum a susţinut iniţial, ba cică din lipsă de timp. Ori Pavel tocmai ce o botezase la nuntă pe soţia lui borcică, Mirela în loc de Alina... pentru asta primind un onorariu de 6000 de euro. Încă nu ştim cu cât a fost plătit Pavel să ne cânte imnul în versiune proprie, însă Marcelică trebuie să scoată 5000 de lei pentru schimbarea imnului naţional.

Imnul ca imnul, dar întrebarea care se pune este cine a stricat gazonul, cine a plantat de fapt "câmpul de cartofi"? "Gazonul a fost achizitionat din Italia si a fost montat cu echipamente specifice de o firmă specializată în execuţia terenurilor de fotbal tot din Italia", se menţionează în comunicatul PMB, însă presa spune că e vorba tot de firma lui Oprişan.

Până acum vinovată este... vremea, că atât în martie 2003 ar fi fost prea frig, iar până ieri ar fi fost prea cald, aşa că nu mai contează faptul că investiţia pe Arena Naţională a fost de 240 milioane de euro. Primarul Sorin Oprescu a anunţat după meci că suprafaţa de joc va fi refăcută fără ca autorităţile să scoată vreun ban, iar firma însărcinată cu montarea gazonului n-a primit niciun ban şi nici nu va încasa decât după ce suprafaţa va fi testată la mai multe meciuri.

În contiunare, sunt amanetate deja câteva meciuri pe fostul "23 August", ale Stelei şi Oţelului în cupele europene şi partide din Liga I, aşa că nu ne-ar mira să vedem la vânzare lângă programul de meci şi plasa de cartofi, producţie Naţional Arena.

(Comentariu de Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici