Concertul Scorpions: "Wind of change" a alungat ploaia de pe Cluj Arena

"Vântul schimbării" - "Wind of Change" - a alungat ploaia de pe Cluj Arena, unde trupa Scorpions a cântat, sâmbătă, în faţa a peste 40.000 de spectatori care au fredonat alături de idolii lor melodii celebre precum "Still Loving You" sau "Rock You Like a Hurricane".

4551 afișări
Imaginea articolului Concertul Scorpions: "Wind of change" a alungat ploaia de pe Cluj Arena

Concertul Scorpions: "Wind of change" a alungat ploaia de pe Cluj Arena (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Senzor, Iza, Grigore Leşe, Semnal M, Pacifica şi Voltaj au pregătit publicul pentru "uraganul" - "Rock you like a hurricane" - ce avea să vină. Cu toate că se anunţa o seară ploioasă, vremea a fost perfectă pentru rock'n'roll, "vântul schimbării" ("Wind of change") alungând ploaia.

Concertul Scorpions a început nemţeşte la ora anunţată, respectiv 21.15, apariţia pe scenă a membrilor trupei fiind una spectaculoasă, James Kottak, toboşarul trupei, ridicându-se pe un postament deasupra scenei.

Cei peste 40.000 de spectatori de pe Cluj Arena au fost întâmpinaţi de solistul Klaus Meine cu salutul: "Bună seara, Cluj! Ce mai faci?".

Scorpions a deschis concertul cu piesa care dă titlul celui mai recent album al trupei: "Sting in the tail". Au urmat cântece de pe noul album, dar şi melodii mai vechi.

Concertul a fost presărat cu efecte de lumini şi momente de solo la chitară şi tobe, oferite de chitariştii Rudolf Schenker şi Matthias Jabs, de bassistul Pawel Maciwoda, precum şi de toboşarul James Kottak, care au electrizat publicul.

La un moment dat, James Kottak a rămas fără tricou, având numele său scris pe piept, dar şi pe tobe, iar timp de zece minute a performat solo pe scenă, fiind ovaţionat de public. La sfârşit, el a izbucnit într-un hohot de râs, s-a urcat cu picioarele pe tobe şi şi-a arătat tatuajul de pe spate: "Rock 'n' Roll Forever".

Solistul Klaus Meine a mulţumit publicului, aproape după fiecare piesă, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Publicul a cântat împreună cu membrii trupei melodiile celebre, "Wind of Change", "Still Loving You", "Rock You Like a Hurricane" şi "When the smoke is going down" împlinind o seară rock la Cluj.

Pregătiţi pentru publicul român, în faţa căruia şi-au amintit că au cântat de mai multe ori, cei de la Scorpions au adus steagul României pe scenă şi au scris "Cluj" pe proiecţiile de pe fundal, în timpul melodiei "Big City Nights".

După bis, Klaus Meine învelit în steagul României şi colegii săi şi-au luat "la revedere" de la public, fiind răsplătiţi cu aplauze furtunoase.

Concertul trupei Scorpions de la Cluj a făcut parte din turneul mondial de adio: "Get Your Sting And Blackout World Tour". Turneul este programat să dureze trei ani şi cuprinde concerte în toată lumea.

Scorpions este o trupă germană de rock, originară din Hanovra, celebră în anii '80 pentru piese precum "Rock You Like a Hurricane", "No One Like You", "Still Loving You" şi "Wind of Change". De-a lungul carierei sale, formaţia a vândut mai bine de 75 de milioane de albume în întreaga lume. Trupa Scorpions, înfiinţată în 1965, are în componenţa actuală cinci muzicieni provenind din ţări diferite, între aceştia basistul polonez Pawel Maciwoda, în vârstă de 42 de ani, şi toboşarul american James Kottak.

Cel de-al 17-lea album de studio al trupei se intitulează "Sting In The Tail" şi a fost lansat pe 19 martie 2010.

Duminică, pe Cluj Arena va concerta trupa Smokie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici