PDL a aşteptat în Modrogan reeditarea victoriei din 2004, pe melodia "Să i-o dăm lui Geoană"

Democrat-liberalii au aşteptat, duminică, la sediul central al partidului momentul anunţării exit-poll-urilor, cu speranţa că preşedintele Traian Băsescu a câştigat, în urma voturilor din ultimele ore, un nou mandat în fruntea ţării, reeditând astfel succesul din 2004.

54 afișări
Imaginea articolului PDL a aşteptat în Modrogan reeditarea victoriei din 2004, pe melodia "Să i-o dăm lui Geoană"

PDL a aşteptat în Modrogan reeditarea victoriei din 2004, pe melodia "Să i-o dăm lui Geoană" (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Încă de la prânz au început pregătirile în curtea sediului central al PDL, unde se instalau scena şi plasmele pe care urmau să fie urmărite, la ora 21.00, principalele exit-poll-uri.

Din megafoane s-a auzit în tot acest timp imnul PDL "Verde-nourat" şi o parodie la adresa contracandidatului lui Traian Băsescu, cu refrenul "Să i-o dăm lu' Geoană/ Să i-o dăm lu' Geoană/ Să i-o dăm lu' Geoană/ Să i-o dăm în bot/ Să i-o dăm lu' Geoană/ Să i-o dăm lu' Geoană/ Să i-o dăm lu' Geoană/ Când n-o să-l votăm deloc".

Entuziasmul democrat-liberalilor era moderat în jurul orei 13.00. Diferenţa de două-trei procente în favoarea lui Mircea Geoană nu era un motiv prea mare de îngrijorare pentru cei din Modrogan.

"În 2004, Năstase avea 14 procente în faţa lui Băsescu la prânz. Îi batem!", spunea un lider al partidului, explicând că, sociologic, după prânz se prezintă la vot, în mod tradiţional, votanţii de dreapta, iar dimineaţa cei de stânga.

În jurul orei 16.00, la sediul din Aleea Modrogan 22 s-au strâns toţi liderii partidului: Emil Boc, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Vasile Blaga. Şi preşedintele Traian Băsescu a sosit la sediul de partid, conducerea PDL intrând în şedinţă pentru monitorizarea scrutinului.

La ora 17.00, optimismul revenise în tabăra democrat-liberală, calculele de partid arătând că preşedintele Traian Băsescu a ajuns la egalitate sau puţin peste Geoană.

"Doar CCSB îl dă pe Geoană peste Băsescu, cu aproape un procent, în rest toţi ne dau peste. Este bine, suntem pe trend crescător. L-am depăşit", spunea un PDL-ist ieşit din Modrogan 22, care dădea ca rezultat 50,4% în dreptul lui Băsescu şi 49,6% pentru Geoană.

"E o luptă incredibilă", mai spunea el, precizând că PDL se teme de fraude în ultimele ore de vot. "Am interceptat un mesaj de la PSD, din partea lui Viorel Hrebenciuc, în care le spune să aibă grijă între orele 19.00 şi 21.00", mai spunea el.

Ministrul Pogea a ieşit, la rândul său, grăbit din sediu. "Mi s-a descărcat telefonul, mă duc să îl încarc", a spus el, îndreptându-se spre celălalt sediu de partid.

La ora 18.00, liderii PDL s-au reunit într-o teleconferinţă la sediul din Modrogan 22 cu toate organizaţiile din ţară, pentru a transmite ultimele îndemnuri la vot.

"Trebuie să le spunem oamenilor din teritoriu să fie atenţi în aceste ultime ore de vot, se vor încerca manevre de fraudare. Dacă este cazul, preşedinţii de secţii să ceară întreruperea votului. Ultimele două ore sunt decisive", spunea un lider PDL.

Odată cu apropierea orei 21.00, curtea sediului din Aleea Modrogan s-a umplut de simpatizanţi PDL, analişti media şi jurnalişti.

La ora 20.00, la sediul partidului a ajuns şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu. El a spus că are emoţii şi că aşteaptă cu nerăbdare rezultatul final al votului.

Lideri ai PDL au început să sosească la sediu: Valeriu Stoica, Sulfina Barbu, Monica Macovei, dar şi fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu.

"Dacă e ca în 2004, ultimele ore sunt ale noastre. Câştigăm", spuneau democrat-liberalii, convinşi că diferenţa de procente din cursul zilei în favoarea lui Geoană se va transforma într-o victorie mult aşteptată a preşedintelui în funcţie.

(Material realizat de Valentina Ion, valentina.ion@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici