Valentin Stan, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: ,,În Marea Britanie, copiii se întorc în şcoli amenajate, protejate. La noi se caută subterfugii. Aşa-zisul învăţământ online, imposibil de realizat în România, ţara neacoperită suficient de internet”

  • V. Stan comentează reacţia lui Raed Arafat după emisiunea cu Marius Tucă: „Se duce acasă şi primeşte documentul de la Securitate. Bagă documentul, să nu pară că te-a făcut Tucă!”
  • Valentin Stan, despre motivul pentru care Orban a contestat la CCR legea impotriva celor care abuzează minori: ,,Pe cine discriminează? Pe infractori? Tu îţi dai seama cât sunt de proşti?”
  • V. Stan susţine opinia preşedintelui Academiei Române despre şcoala online, îndobitocirea oamenilor şi lipsa de respect faţă de popor
1933 afișări
Imaginea articolului Valentin Stan, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: ,,În Marea Britanie, copiii se întorc în şcoli amenajate, protejate. La noi se caută subterfugii. Aşa-zisul învăţământ online, imposibil de realizat în România, ţara neacoperită suficient de internet”

Sursa foto: captură video / Marius Tucă Show

Invitat în emisiunea ,,Marius Tucă Show” de luni, Valentin Stan face, împreună cu Marius Tucă, radiografia celor mai importante evenimente ale momentului.

Valentin Stan analizează reacţia lui Raed Arafat – pe care jurnalistul Marius Tucă l-a avut invitat într-una dintre emisiunile sale – analistul politic comentând tranşant postarea apărută pe facebook-ul şefului Departamentului pentru Situaţii şi Urgenţă (DSU):  „Se duce acasă şi primeşte documentul de la Securitate. Bagă documentul, să nu pară că te-a făcut Tucă!”

Cei doi dezbat şi subiectul privind acţiunea guvernului Orban de a contesta la CCR legea care majorează pedepsele agresorilor sexuali împotriva minorilor. Valentin Stan devoalează motivul – prezentând documentul semnat de Ludovic Orban şi trimis la CCR – prin care premierul îşi justifică demersul care a stârnit controverse şi reacţii în spaţiul public.

Marius Tucă şi Valentin Stan vorbesc despre un alt subiect sensibil şi anume începerea şcolilor în vreme de COVID-19, dar şi despre utopia educaţiei online într-o Românie care nu este acoperită suficient de internet, dar şi cu multe alte lipsuri în zona educaţională.

,,Nu sunt tablete pentru oameni, au făcut licitaţii cu data de livrare a celor care vor câştiga. Când repartizează tabletele? Cum au timp? Îşi bat joc. Sunt incapabili să facă un curs online la copiii aflaţi în ciclul primar (…)”

Cât despre cele trei scenarii ale preşedintelui Klaus Iohannis legate de începerea şcolii, Valentin Stan are o singură concluzie:,,Băieţii care conduc această ţară habar nu au ce e aia educaţie online!”

Analistul susţine atât opinia lui Ioan - Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, cât şi pe cea a regizorului Cristi Puiu despre mersul în mâini şi îndobitocirea oamenilor de către guvernanţi.

”Exagerare şi lipsa de respect faţă de acest popor. Îndobitocire. Asta spune preşedintele Academiei Române. Îndobitocirea se realizează prin aceste forme prin care oamenii învaţă doar ce li se spune, merg pe minima rezistenţă. Exact ce spune Cristi Puiu, lucru pentru care a fost pus la zid: când o să vă zică să mergeţi în mâini, o să mergeţi în mâini”, conchide Velentin Stan.

Ce a făcut Raed Arafat după emisiunea cu Marius Tucă

,,M. Tucă: Cu ce-oi fi greşit eu?

V. Stan: Te-a pus dracu să pui mana pe vipuşcă altuia, şi să îi întorci cuta de la pantaloni către cozoroc. Arafat, după ce a plecat din emisiunea ta, l-au întrebat ce ai făcut, Titi? După care i-au dat docomentul să-l puna pe facebook. Aşa fac securiştii, când pleacă de la neîmplinire, o rezolvă pe Facebook. Fratili tău s-a dus şi el acasă, a primit documentul. Hai să mergem chiar pe pagina lui Arafat.

M. Tucă: Te rog.

V. Stan: Arafat se duce acasă şi primeşte documentul de la securitate. Şi i se spune: bagă documentul, să nu păra că te-a făcut Marius Tucă. Arafat, având ceva glagore, a zis: nu pot să fac asta, aşa că a inventat el un doctor Tatu Gabriel, o fi inventat sau nu. Trimite la zece mii de linkuri, cum e cu OMS, cu masca, cum nu ai ştiut tu să pui bine problema. "Aceste studii le-am prezentat şi eu pe aceasta pagina". Textul asta era făcut de securitate să para că e opera lui Raed Arafat, dar cu bun simţ a zis că nu poate face asta. Şi n-a mai citit textul. Şi atunci uite cum lucrează securitatea. Cum se dau ei de gol fară să-i împingă nimeni pe scări cu pianul în jos.

M. Tucă: Foarte frumos.

V. Stan: Închid povestea asta şi ţi-l dau din nou aici. Asta e un print screen.

V. Stan: Şi toate astea de la o banala discuţie cu privire la masca, pe care o poţi avea într-o democraţie fară să te agiţi, fară să ai niciun fel de contorsiune neplanificata în mica ta schema de metabolism nefructificat.

M. Tucă: Vai da ce bine vorbiţi, domnule profesor.

V. Stan: În aceasta încercare a noastră de a ne menţine pe linia de plutire în acest context, până la urma băieţii ăştia în postarea lui Arafat încercau să îţi arate ţie că e naşpa cu masca, că OMS ştie el. L-au atacat şi pe Cristi Puiu, şi pe toţi care au o problemă cu masca. Noi doi purtăm mască. Daca o să ne ceara şi când înotam pe canalul Mânecii, o să facem şi asta. Ne respectăm autorităţile.

M. Tucă: Corect.”

V. Stan despre legea contestată de Orban la CCR: ,,Pe cine discriminează? Pe infractori? Tu iţi dai seama cât sunt de proşti?”

,,M. Tucă: Am înţeles că se discută despre o lege despre violatorii de minori.

V. Stan: Dragă Marius, suntem pe conducta cu manipularea. Ce spui tu acum cu legea este foarte bună pentru oamenii ăştia. Vorbim de o lege care măreşte pedepsele pentru cei care agresează sexual minori, această infracţiune devine imprescriptibilă, aşa cum e în toată lumea civilizată. Avocatul poporului a explicat: oamenii ce trec prin experienţe traumatizante mai ales la o vârsta fragedă, nu pot să iasă să vorbească. Este un caz în SUA care s-a sinucis din cauza asta. Ce crezi că a făcut acest partid care conduce azi ţara? A contestat legea la Curtea Constitutională (CCR). Şi când lumea i-a întrebat ce faceţi, a ieşit Orban şi a explicat. (…)

După ce a eliberat 10 de mii de infractori acum plâng pentru victime. Uite ce vrea, îţi explica micul recrut. El spune, hai să citim. Ce vrea el să evite, o discriminare privind victimele unor astfel de infracţiuni. El, săracu, nu mai poate de grija victimelor, acei minori care pot fi violaţi. Nu vrei tu, Marius, să mergem la documentul cu ştampila? Să vedem cum e cu manipularea, ticăloşia. Hai să vedem. Să dăm un share. Ce ai tu aici, ce scrie? (citeşte)

Prim-ministru Ludovic Orban semnează scrisoarea pentru CCR, hai să vedem ce scrie aici. (citeşte). ”Această reglementare poate ridica probleme din perspectiva art. 16 din Constituţie întrucât constituie un tratament discriminatorii între persoanele care au comis infracţiuni de gravitate similară, în sensul în care nu pot fi identificate raţiuni obiective pentru alegerea acestor infracţiuni care urmează a fi imprescriptibile”. Pe cine discriminează? Pe infractori? Tu iţi dai seama cât sunt de proşti? Este vorba de incompetenţă crasă şi iese micul recrut.

M. Tucă: Am citit declaraţia pentru proşti în care vorbea despre discriminarea copiilor abuzaţi.

V. Stan: Îi discriminează pe pedofili. Ia de aici manipulare, prostie, ticăloşie. Mai exista un singur idiot în ţara asta care să mai poată pune o miză pe acest Guvern? Orban micuţul recrut. Le-a explicat avocatul poporului că nu e discriminare, sunt obiecte, sunt legi diferite aşa este ansamblu dinamic al normativelor penale.

V. Stan: Uite scrisoarea lui. Când ai aşa ceva, în secunda asta ce faci cu Guvernul ăsta, sau dacă vrei o întrebare a la Klaus Iohannis "ce faci pe Guvernul ăsta?”

V. Stan susţine opinia preşedintelui Academiei Române despre şcoala online şi îndobitocirea oamenilor

,,V. Stan: Uite ce spune preşedintele Academiei Române, că să nu avem vorbe la proces, într-un interviu.

«În al doilea rând, oamenii au înţeles din această bâlbâială a autorităţilor că se pot juca cu boala. Că pot părăşi stpitalele şi carantina, făcând cee ace le trece prin cap. Din pricina acestor nepotriviri au luat-o lucrurile razna.» Cine spune preşedintele Academiei că e de vină? Românii care nu respecta regulile sau incompetenţa acestor indivizi? Şi acelaşi preşedinte al Academiei Române vorbeşte despre îndobitocire şi lipsa de respect fata de popor. Hai să citim şi închidem cu Academia Română.

«Decidenţii politici au datoria să disemineze în sufletele oamenilor optimism, încredere şi speranţă. Eu, în postura de decident politic, nu mi-aş permite să le spun oamenilor că anul şcolar viitor vă fi într-un fel sau altul. Cum să ne imaginăm noi că vom face şcoală la distanţă?

Cum să ne imaginăm noi că este corect un masterat făcut online? Să transmiţi acest lucru că şi cum ar fi ceva normal mi se pare o exagerare şi o lipsă de respect pentru acest popor. Şcoala trebuie făcută faţă în faţă. Exagerare şi lipsa de respect faţă de acest popor».

Îndobitocire. Asta spune preşedintele Academiei Române. Îndobitocirea se realizează prin aceste forme prin care oamenii învaţă doar ce li se spune, merg pe minimă rezistenţă. Exact ce spune

Cristi Puiu, lucru pentru care a fost pus la zid: când o să vă zică să mergeţi în mâini, o să mergeţi şi-n mâini. O să-l pună şi pe dl. Pop la zid? CTP se refera la aia care l-au aplaudat pe Cristi Puiu drept hominizi.”

V. Stan: ,,În Marea Britanie copiii se întorc în şcoli amenajate, protejate (…) La noi se caută subterfugii”

,,V. Stan: Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii a ieşit pe 9 august şi a spus că într-o ţară puternic lovită de această pandemie oribilă este o datorie morală să-I întoarcem pe copii înapoi în şcoli, în Anglia, luna viitoare. Să ţinem şcolile închise fie şi un moment mai mult, este social intolerabil, economic nesustenabil, moralmente de neapărat.

În Marea Britanie copiii se întorc în şcoli, în şcoli amenajate, aşa cum trebuie să fie, protejate,în aşa fel încât să asigure condiţii acestor oameni.

Iar la noi se caută subterfugii ca să nu întorci copiii în şcoli dărâmate, imposibil de amenajat, cu lideri incapabili să îşi asume răspunderea şi care vorbesc despre aşa zisul învăţământ online, imposibil de realizat în România, ţara neacoperită suficient de internet. Acest învăţământ este dăunător copiilor din ciclul gimnazial sau primar, aşa cum spunea şi Academia Română”.

V. Stan despre discursul regizorului Cristi Puiu: ,,Spune lucrurilor pe nume!”

,,V. Stan: Cel mai bine ar fi să dăm ce a zis Cristi Puiu. (n.r. - filmare cu discursul lui Cristi Puiu la TIFF).

M. Tucă: Asta e îndobitocirea de care vorbeşte preşedintele Academiei Romane, şi asta e tema pe care o vedem pe toate pancardele din SUA, care pun libertatea înainte de orice. Omul vrea să i se spună ce se aşteaptă de la el, în limbaj inteligibil şi respectuos faţă de cetăţean.

V. Stan: Iohannis, Anisie, Tataru, Orban sunt niste incompetenţi care răspund la timp cu mâna pe vipuşcă. Şi pentru că acest domn Cristi Puiu spune lucrurilor pe nume, apar imbecili care îi tratează pe cei care au aplaudat, dincolo de faptul că e făcut măgar Cristi Puiu, tăvălit prin noroi, cei care îi aplauda sunt consideraţi de aşa zisul jurnalist planetar, cretini şi ticăloşi, sunt consideraţi hominizi.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici