Cele mai puternice ploi din istorie în Japonia. O persoană a murit

O persoană a murit într-o alunecare de teren, iar sute de mii de oameni din sud-vestul Japoniei sunt îndemnaţi să îşi părăsească locuinţele în faţa celor mai puternice ploi din istorie în regiune.

379 afișări
Imaginea articolului Cele mai puternice ploi din istorie în Japonia. O persoană a murit

Cele mai puternice ploi din istorie în Japonia. O persoană a murit

O femeie în vârstă de 77 de ani a fost confirmată ca fiind moartă într-o alunecare de teren care i-a lovit casa în cursul nopţii în Fukuoka, au declarat pompierii pentru AFP.

Soţul ei a fost recuperat conştient şi dus la spital.

De asemenea, trei persoane au fost date dispărute în urma unei alunecări de teren în oraşul Karatsu, în prefectura Saga, lângă Fukuoka.

Luni dimineaţa târziu, peste 420.000 de persoane din Fukuoka şi din provincia vecină Oita se aflau sub un avertisment de evacuare, care informează populaţia: "Viaţa dumneavoastră este în pericol, trebuie să acţionaţi imediat".

Totodată, peste 2 milioane de persoane din prefecturile Fukuoka, Hiroshima, Saga, Yamaguchi şi Oita se aflau sub incidenţa unui avertisment de nivel inferior, care îi îndeamnă să plece dacă se află în zone periculoase.

Japonia are un ordin de evacuare pe cinci niveluri, dar oamenii nu pot fi obligaţi să îşi părăsească locuinţele.

Alunecările de teren reprezintă un risc deosebit în Japonia în timpul ploilor abundente, deoarece casele sunt adesea construite pe câmpiile de la poalele dealurilor.

În 2021, ploile au declanşat o alunecare de teren devastatoare în oraşul staţiune Atami din centrul ţării, care a ucis 27 de persoane.

Iar în 2018, inundaţiile şi alunecările de teren au ucis peste 200 de persoane în vestul Japoniei în timpul sezonului ploios.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
japonia,
ploi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici