Prognoză - Îngheţul în SUA va doborî recorduri în ajunul Crăciunului

1603 afișări
Imaginea articolului Prognoză - Îngheţul în SUA va doborî recorduri în ajunul Crăciunului

Prognoză - Îngheţul în SUA va doborî recorduri în ajunul Crăciunului

Temperaturile sunt prognozate să atingă vineri, conform Reuteers, un maxim de doar 8 grade Fahrenheit (-13 grade Celsius) în Pittsburgh, cel mai mare oraş din vestul statului Pennsylvania, depăşind precedenta cea mai scăzută temperatură din toate timpurile din ajunul Crăciunului, de 13 grade F, stabilită în 1983, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Capitalele Floridei şi Georgiei - Tallahassee şi Atlanta - ar urma să înregistreze, de asemenea, cele mai scăzute temperaturi maxime din timpul Ajunului Crăciunului, în timp ce Washington, D.C., ar urma să cunoască cea mai rece zi de 24 decembrie din 1906 încoace.

Această avalanşă de recorduri de temperaturi scăzute de Crăciun a fost prognozată în condiţiile în care un ger accentuat de vânt a continuat să învăluie o mare parte din cele două treimi estice ale naţiunii.

Frigul arctic s-a combinat cu căderi abundente de zăpadă şi vânturi puternice care au ajuns vineri din regiunea Marilor Lacuri în văile superioare ale Mississippi şi Ohio pentru a face ravagii în sistemele de energie electrică, pe şosele şi în traficul aerian comercial.

Vremea de iarnă extremă a dus la cel puţin cinci decese vineri.

Doi automobilişti au fost ucişi şi numeroşi alţii au fost răniţi într-un carambol de 50 de vehicule care a închis autostrada Ohio Turnpike în ambele sensuri în timpul unui viscol în apropiere de Toledo, ceea ce a forţat evacuarea cu autobuzul a automobiliştilor blocaţi pentru a nu îngheţa în maşini, au declarat autorităţile.

Alte trei decese legate de vreme au fost confirmate în statul vecin Kentucky - două în urma unor accidente de maşină şi o persoană fără adăpost.

Ploaia îngheţată şi gheaţa de la o furtună separată din Pacific Northwest au făcut ca şi acolo călătoriile să fie cu probleme.

De la graniţa canadiană până la cea mexicană şi de la o coastă la alta, aproximativ 240 de milioane de persoane în total se aflau vineri sub avertismente şi recomandări privind vremea de iarnă, potrivit serviciului meteorologic.

În condiţiile în care sistemele de energie din întreaga ţară au fost puse la încercare de cererea tot mai mare de căldură şi de avariile provocate de furtună la liniile de transmisie, până la 1,5 milioane de locuinţe şi companii din SUA au rămas fără curent electric vineri, potrivit site-ului de monitorizare Poweroutage.us.

Întreruperile au perturbat rutina zilnică şi planurile de vacanţă pentru milioane de americani în timpul uneia dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie din an.

Asociaţia Americană a Automobilului a estimat că 112,7 milioane de persoane au planificat să se aventureze la 80 km sau mai mult de acasă între vineri şi 2 ianuarie, dar vremea furtunoasă din acest weekend a făcut ca mulţi dintre ei să rămână acasă.

Mai mult de 5.700 de zboruri americane au fost anulate vineri, potrivit serviciului de urmărire a zborurilor FlightAware, în timp ce condiţiile de viscol au paralizat practic deplasările rutiere în unele regiuni.

Oraşul Buffalo şi comitatul înconjurător de pe marginea lacului Erie, în vestul statului New York, au impus interdicţie de circulaţie, iar toate cele trei poduri de trecere a frontierei din zona Buffalo au fost închise traficului de intrare din Canada din cauza vremii.

Vremea severă a determinat autorităţile din întreaga ţară să deschidă centre de încălzire în biblioteci şi secţii de poliţie. Provocarea a fost agravată de afluxul de migranţi care traversează cu miile graniţa de sud a SUA în ultimele săptămâni.

Frigul năprasnic intensificat de vânturile puternice s-a extins până la graniţa dintre SUA şi Mexic, coborând factorul de răcire a vântului de la minus 18 la minus 13 grade Celsius în El Paso, Texas. Expunerea la astfel de condiţii poate provoca degerături în câteva minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
frig,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici