ACL acuză PSD că a folosit Poşta Română pentru a transmite pliante anti-Iohannis - FOTO/ Poşta: Nu ne asumăm conţinutul mesajelor

ACL susţine că PSD transmite pensionarilor, prin intermediul Poştei Române, pliante care fac parte dintr-o campanie împotriva lui Klaus Iohannis şi în care se precizează, în mod fals, că acesta "va gira tăieri de pensii şi salarii", solicitând publicarea contractului încheiat de PSD.

4038 afișări
Imaginea articolului ACL acuză PSD că a folosit Poşta Română pentru a transmite pliante anti-Iohannis - FOTO/ Poşta: Nu ne asumăm conţinutul mesajelor

ACL acuză PSD că a folosit Poşta Română pentru a transmite pensionarilor pliante anti-Iohannis - FOTO (Imagine: ACL)

"Campania electorală a lui Victor Ponta se bazează din ce în ce mai mult pe dezinformare şi înşelarea alegătorilor. Victor Ponta şi portavocile sale mint cu neruşinare încercând să-i sperie pe oameni că, odată ajuns preşedinte, Klaus Iohannis va gira tăieri de pensii şi salarii. Este extrem de grav că PSD se foloseşte de o instituţie de stat, Poşta Română, ai cărei angajaţi sunt obligaţi ca, odată cu pensia, să le distribuie persoanelor vârstnice şi pliante cu aceste informaţii false", se arată într-un comunicat al prim-vicepreşedintelui ACL Alina Gorghiu.

Ea acuză "căpuşarea" Poştei Române de către "grupuri de interese" astfel încât "Victor Ponta îşi face campanie pe banii românilor, folosind instituţii publice".

Gorghiu a transmis presei două fotografii cu pliantele despre care face vorbire, unul privindu-l pe Klaus Iohannis, iar al doilea pe Victor Ponta. "Cerem PSD să facă public contractul încheiat cu Poşta Română pentru a distribui aceste materiale de propagandă. Vrem să urmărim, de asemenea, în ce măsură aceste sume se regăsesc în documentele oficiale referitoare la bugetul de campanie. Teama PSD şi a lui Victor Ponta de a pierde alegerile îi determine să angreneze în lupta împotriva candidatului ACL instituţii ale statului. Astfel, numeroase primării din ţară sunt obligate să distribuie aceste pliante mincinoase, cu scopul de a-i speria pe oameni", se mai preciează în comunicat.

Gorghiu susţine că "programul prezidenţiabilului ACL nu conţine nicio referire la scăderi de venituri pentru români".

"Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a declarat public că, în calitate de preşedinte, nu va promulga nicio lege prin care se taie salarii sau pensii. Obiectivul declarat al prezidenţiabilului ACL este, dimpotrivă, mărirea veniturilor românilor, ca urmare a performanţelor economice care vor apărea prin impunerea unor politici liberale", mai susţine ACL.

 

Poşta Română: Contractul cu PSD este de livrare de produse, nu ne asumăm conţinutul mesajelor

Compania Naţională Poşta Română susţine că a încheiat un contract cu alianţa electorală PSD-UNPR-PC pentru distribuirea de pliante electorale, prin serviciul de marketing direct – distribuţie neadresată, disponibil şi pentru alte partide, precizând că nu-şi asumă conţinutul mesajelor electorale.

Poşta Română a reacţionat la acuzaţiile aduse de ACL în ceea ce priveşte distribuirea de pliante electorale pensionarilor din partea PSD. "Compania Naţională Poşta Română, prin serviciul de marketing direct – distribuţie neadresată (PostMesager), răspunde nevoilor specifice generate de campaniile electorale şi încheie contracte cu toate entităţile care doresc să se folosească de acest serviciu. Operatorul naţional de servicii poştale a livrat astfel de produse în toate campaniile electorale, pentru toate partidele interesate, pe bază de contract comercial. Este şi cazul contractului semnat cu Alianţa Electorală PSD – UNPR – PC, prin Partidul Social Democrat – PSD. Poşta Română are solicitări şi din partea altor partide implicate în campania electorală din 2014, la care va da curs, în situaţia în care părţile răspund criteriilor privind încheierea unui contract comercial", precizează compania, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Poşta Română susţine că astfel de acţiuni au fost derulate şi în alte campanii electorale, fiind o activitate specifică unei companii de profil.

"Aceste servicii, respectiv distribuirea de flyere de campanie electorală, fac parte din activitatea specifică a unui furnizor de servicii poştale şi se regăsesc în portofoliul oricărui operator internaţional de profil. Poşta Română, prin forţa de vânzări, promovează în mod activ, egal şi transparent către orice entitate interesată, indiferent de culoarea politică a acesteia, serviciile poştale de drop mailing (PostMesager) cu conţinut electoral. Această acţiune se derulează cu ocazia fiecărei campanii electorale şi urmăreşte atingerea obiectivelor financiare fixate pentru anul respectiv, ce provin din acest tip de servicii", mai menţionează comunicatul.

Totodată, Poşta Română susţine că nu îşi asumă în niciun fel "responsabilitatea pentru conţinutul mesajelor livrate".

"De asemenea, Poşta Română se detaşează de orice polemici de natură politică şi respinge orice interpretare subiectivă a activităţii sale. Reamintim faptul că Poşta Română este o companie care funcţionează pe criterii comerciale, de profitabilitate, şi nu poate fi considerată sub nicio formă anexa vreunui partid politic sau a unor interese de moment", se mai precizează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici