Acord pentru desfiinţarea CC, DNA, ANI. Ponta neagă semnarea documentului cu CNSC: Am semnat doar pentru începerea discuţiilor

Un document prin care 53 de asociaţii susţineau desfiinţarea CC, ANI şi DNA, însoţit de un acord semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin a fost făcut public, joi, premierul precizând că acordul viza doar începerea unor discuţii şi spunând că e o intoxicare tipică PDL.

11262 afișări
Imaginea articolului Acord pentru desfiinţarea CC, DNA, ANI. Ponta neagă semnarea documentului cu CNSC: Am semnat doar pentru începerea discuţiilor

Acord pentru desfiinţarea CC, DNA, ANI. Ponta neagă semnarea documentului cu CNSC: Am semnat doar pentru începerea discuţiilor

Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, "în principiu", cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

"Începând din 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă defintivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus", se mai arată în document.

"Este o intoxicare tipică de campanie a PDL-ului disperat că pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiinţat Curtea Constituţională şi...sunt băgate de la PDL şi de la Băsescu, disperaţi fiind că pierd referendumul. E tipic, inctoxicările tipice de la PDL de natură securistă", a spus Ponta.

Întrebat dacă USL intenţionează să desfiinţeze Curtea Constituţională, ANI şi DNA, premierul a răspuns negativ.

"Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională ? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva", a mai spus Ponta.

Consiliul Naţional al Societăţii Civile Româneşti (CNSC) a postat, în 12 iulie pe site-ul său un document intitulat "Lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC propuse viitoarei guvernări", prima pagină a acestuia având sus, în ordine, scris "de acord" şi numele lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

VEZI DOCUMENTUL

Acordul semnat, furnizat de gandul.info

Organizaţiile membre ale CNSC afirmă că voinţa lor este să obţină, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului, adică demisia preşedintelui României, alegeri anticipate separate şi "adoptarea unor măsuri ferme pentru a împiedica fraudarea alegerilor".

Pentru aceasta ele au un set de obiective imediate, printre care şi restaurarea democraţiei, în acest scop cerând "restaurarea democraţiei constituţionale participative, interzicerea strictă a amestecului Executivului în deciziile Legislativului şi ale puterii judecătoreşti".

De asemenea, CNSC mai enunţă: "Dreptul la justiţie obiectivă prin interzicerea amestecului Executivului şi politizarea actului de justiţie, desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS, etc. Încredinţarea atribuţiunilor acestora structurilor statului deja existente".

De asemenea, CNSC propune respectarea dreptului la reprezentare parlamentară corectă prin anularea restricţiilor de tip poliţie politică şi "lustraţiilor", a "actualului sistem electoral ticălos şi interzicerea migraţiei parlamentare", depolitizarea structurilor militare de ordine publică, a învăţământului, justiţiei, TVR şi Radioului naţional, "depolitizarea conducerilor firmelor, societăţilor şi companiilor de stat, introducerea votului uninominal pur şi, în Codul Penal, a unor pedepse mari pentru frauda electorală, mita electorală şi fraudarea votului în Parlament.

Organizaţiile din CNSC mai vor modificarea Constituţiei în sensul acordării dreptului de suspendare a preşedintelui de către cetăţeni, printr-un milion de semnături, selectarea politicienilor pe baze profesionale, morale si diferenţierea politicii de partid de politicile publice, renunţarea la reforma administrativă a judeţelor.

O altă propunere este promulgarea unei legi a răspunderii prezidenţiale ca CA al TVR să aibă în componenţă doi reprezentanţi ai CNSC, iar între membrii Consiliului de administratie ai TVR, dar si între angajaţii instituţiei să nu existe legături de gradul 1 sau 2 de rudenie.

Totodatăm, cer "abrogarea HG-urilor şi OUG-urilor care au stabilit renunţarea la drepturile prevăzute în contractile colective de muncă, sporuri, al 13-lea salariu, tichete de masă, vacanţă, creşă, etc", dar şi " acordarea drepturilor ce decurg din Legea Recunoştinţei 341/2004, cu eliminarea situaţiilor discriminatorii, sesizate în normele de aplicare ale acesteia", precum şi "renunţarea la "marea privatizare", adică la cedarea de către statul român a ultimelor proprietăţi ale statului".

CNSC reuneşte 53 de asociaţii, printre care Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR , Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), Federatia Naţională Unirea a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România, Sindicatul Tinerilor Profesori , Asociaţia pentru Promovarea Principiilor Europene în Noile Structuri ale Societăţii Române, Asociatia Pro Concordia - Craiova, Asociaţia Proprietarilor pe Legea 112 şi a Chiriaşilor din Casele Naţionalizate, Sindicatul Naţional al Revoluţionarilor, Liga Naţională a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Asociaţia Românilor din Olanda, Federatia UNITESA a Personalului din Învăţământul Universitar, Forumul diasporei de pretutindeni cu sediul la Washington, Asociaţia Nationala a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate din Cadrul Instanţelor Judecătoreşti şi Parchetelor, Asociatia Nationala a Aviatorilor Profesionisti, Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici