Adrian Năstase îl acuză pe Klaus Iohannis că a preluat tema sa de campanie, de la prezidenţialele din 2004

Adrian Năstase a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidenţiale din 2004 şi anume „Normalitatea”. Fostul premier se întreabă dacă gestul nu este o recunoaştere tardivă a actualului şef al statului a programului său de atunci.

3260 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase îl acuză pe Klaus Iohannis că a preluat tema sa de campanie, de la prezidenţialele din 2004

Adrian Năstase îl acuză pe Klaus Iohannis că a preluat tema sa de campanie de la prezidenţialele din 2004

„Am constatat că unul dintre candidaţii la prezidenţiale – Klaus Iohannis – a preluat temă mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidenţiale, din 2004. Tema preocupării pentru «normalitate» a fost prezentată în numeroase documente şi conferinţe pe care le-am susţinut în perioada 2002-2004 şi este sintetizată în volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicată în 2004, că suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line şi pe site-ul meu”, a scris Adrian Năstase, duminică pe blogul personal.

Acesta redă şi un fragment din cartea respectivă.

„Teza fundamentală a acestei viziuni este că prima sarcină a guvernării este de a crea în realitatea românească o zonă a normalităţii şi, apoi de a asigura extiderea acestei zone în întreaga societate. «Normalitate» înseamnă bunăstare şi libertăţi pentru indivizi, viaţă activă şi responsabilă pentru comunităţi, precum şi integrare şi rol internaţional semnificativ pentru societatea românească. Cred că am făcut paşi importanţi în toate aceste direcţii”, arată fragmentul din volum, citat de Năstase.

„Preluarea acestei teme, este oare o recunoaştere tardivă din partea actualului preşedinte a programului pe care l-am susţinut în 2004? Întrebarea are cu atât mai mult sens cu cât, aşa cum ne amintim, Klaus Iohannis, în 2004, l-a votat pe Băsescu preşedinte!”, a conchis fostul premier.

Sloganul de campanie al preşedintelui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie este „Iohannis, Preşedintele României. Pentru o Românie Normală”.

De asemenea, la Şcoala de Vară a Tineretului Liberal şi Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud-Est, sâmbătă la Constanţa, Klaus Iohannis a lansat atacuri la PSD şi a vorbit despre România normală pe care şi-o doreşte.

„Eu vreau să construim România normală, România puternică, adică un stat funcţional, cu instituţii eficiente, puse în slujba cetăţeanului. Proiectul României normale este un efort colectiv, iar PNL va fi motorul acestei viitoare construcţii, iar alături de noi vor veni acele partide democratice şi pro-europene care sunt capabile să pună interesul public mai presus de mizele şi orgoliile personale. Alături de noi vor fi organizaţiile civice şi toţi cetăţenii care doresc să se implice”, a afirmat preşedintele Iohannis, în discursul susţinut în faţa liberalilor.

Taguri:
năstase,
iohannis,
temă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici