Adriana Săftoiu: Drama elevilor surzi. Au avut de redactat un text despre discurs din experinţa personală

Adriana Săftoiu, deputat în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, scrie pe Facebook, că examenul de bacalaureat din acest an este revoltător în ceea ce priveşte elevii surzi, în condiţiile în care una dintre teme a fost pregătirea unui discurs, din "experienţa personală".

816 afișări
Imaginea articolului Adriana Săftoiu: Drama elevilor surzi. Au avut de redactat un text despre discurs din experinţa personală

Adriana Săftoiu: Drama elevilor surzi. Au avut de redactat un text despre discurs din experinţa personală

"Drama elevilor surzi continuă în aceeaşi notă de indiferenţă şi nesimţire din partea Ministerului Educaţiei. Încă un an în care subiectele pentru ei nu sunt adaptate la realitatea lor. Anul acesta, li s-a cerut să redacteze (la fel ca elevilor auzitori) un text despre… cum se pregăteşte “un discurs” ţinând cont şi de "experienţa personală". Câţi elevi surzi crede doamna ministru că au ţinut un discurs, ca să-şi poată folosi “experienţa personală”?", scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

O apărătoare a drepturilor persoanelor cu deficienţe, Adriana Săftoiu spune că şansele de a promova examenele de bacalaureat ale elevilor surzi ar fi egale cu restul, dacă statul ar adapta aceste teste.

"Mi se rupe sufletul pentru aceşt tineri. Ştiu că mulţi dintre ei sunt capabili să promoveze examenul de BAC, dacă subiectele ar ţine cont de faptul că învaţă şi gândesc în limbajul semnelor române, cu totul altceva decât limba română. Nu pot decât să sper că, într-o bună zi, realitatea va arunca în aer acest minister anchilozat al Educaţiei, condus de personaje care n-au nici o legătură cu educaţia, iar cu bunul simţ cu atît mai puţin.

Cum sună aberaţia care poate zdrobi destinul unor elevi: "Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susţinerii unui discurs, raportându-te atât la informaţiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iaşi de George Panu, cât şi la experienţa personală sau culturală.", mai scrie deputatul.

Taguri:
bac,
elevi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici