AEP: A fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale/ Primul tur de scrutin are loc pe data de 10 noiembrie

Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta a fost constituit duminică, arată Autoritatea Electorală Permenanentă. De asemenea, în cadrul şedinţei BEC a fost adoptată decizia privind calendarul termenelor stabilite în legea pentru alegerea preşedintelui.

248 afișări
Imaginea articolului AEP: A fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale/ Primul tur de scrutin are loc pe data de 10 noiembrie

AEP: A fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 01 septembrie 2019, a fost constituit Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019. Procesul-verbal încheiat cu ocazia constituirii Biroului Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019 poate fi consultat pe pagina web a BEC, http://prezidentiale2019.bec.ro/, la secţiunea Comunicate, accesibilă pe prima pagină a site-ului, subsecţiunea Comunicate ale Biroului Electoral Central", arată un comunicat remis, duminică, MEDIAFAX.

De asemenea, în cadrul şedinţei BEC de duminică a fost adoptată Decizia privind datele la care se consideră împlinite termenele prevăzute de Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la alegerile pentru Preşedintele României în anul 2019.

Potrivit calendarului alegerilor prezidenţiale, aprobat de Guvern, pe 22 septembrie la ora 24.00 este termenul de depunere al candidaturilor. Fiecare candidat trebuie să strângă cel puţin 200.000 de semnături.

Campania electorală începe pe data de 12 octombrie.

Primul tur de scrutin are loc pe data de 10 noiembrie, alegătorii din străinătate având posibilitatea de a vota de pe data de 8 noiembrie.

Al doilea tur al alegerilor are loc pe 24 noiembrie, Diaspora având posibilitatea de a vota de pe data de 22 noiembrie.

Taguri:
bec,
prezidenţiale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici