Alegerea lui Mircia Gutău la Râmnicu Vâlcea, validată de Tribunal

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis, miercuri, contestaţia lui Mircia Gutău faţă de decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de invalidare a alegerii sale în funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, decizia fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1569 afișări
Imaginea articolului Alegerea lui Mircia Gutău la Râmnicu Vâlcea, validată de Tribunal

Alegerea lui Mircia Gutău la Râmnicu Vâlcea, validată de Tribunal (Imagine: Alex Moise/ Mediafax Foto)

Mircia Gutău (PER) poate să depună jurământul în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea după ce alegerea sa a fost validată, miercuri, de Tribunalul Vâlcea.

Iniţial, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus invalidarea alegerii lui Gutău în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru că nu nu ar fi ataşat la dosarul de candidatură hotărârea judecătorească definitivă prin care i s-a ridicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales. Candidatul PER a contestat decizia la Tribunalul Vâlcea, magistraţii instanţei superioare dându-i câştig de cauză. Printre cei care l-au apărat pe Gutău în instanţă a fost avocatul Gheorghe Piperea.

Între timp, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea s-a constituit fără ca primarul să depună jurământul, iar viceprimarul Eusebiu Veţeleanu (PER) a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile de primar.

Mircia Gutău a câştigat cu 41,86% din voturi alegerile pentru Primăria Râmnicul Vâlcea, unde a candidat din partea Partidului Ecologist din România. Pe locul doi s-a clasat deputatul Romeo Rădulescu, fost viceprimar în ultimul mandat al lui Gutău, care a obţinut doar 32,89% din voturi.

Mircia Gutău a mai fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, între anii 2004 - 2010, fiind condamnat definitiv în două dosare de corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici