ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Câţi candidaţi are UDMR la Camera Deputaţilor şi Senat. Cât la sută dintre aceştia sunt femei şi reprezentanţi ai organizaţiei de tineret

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea are candidaţi la alegerile parlamentare în toate colegiile uninominale din ţară şi a anunţat cât la sută dintre candidaţi sunt femei şi cât la sută reprezentanţi ai organizaţiei de tineret.

814 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Câţi candidaţi are UDMR la Camera Deputaţilor şi Senat. Cât la sută dintre aceştia sunt femei şi reprezentanţi ai organizaţiei de tineret

ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Câţi candidaţi are UDMR la Camera Deputaţilor şi Senat (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

20% din totalul candidaţilor sunt femei, iar 27% reprezentanţi ai organizaţiei de tineret. Preşedintele UDMR a arătat că 315 reprezentanţi ai Uniunii candidează pentru Camera Deputaţilor, iar 137 pentru Senat.

Kelemen Hunor a arătat că, potrivit datelor statistice, 89 de femei candidează din partea UDMR la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dintre care 59 candidează pentru Camera Deputaţilor şi 30 pentru Senat.

"Am ridicat faţă de 2008 această cotă şi am avut grijă să avem femei în colegiile unde noi considerăm că suntem eligibili şi vom intra în Camera Deputaţilor, în Mureş, Bihor şi în alte judeţe", a precizat liderul Uniunii, arătând că femeile reprezintă 20% din totalul candidaţilor UDMR la parlamentare.

Potrivit acestuia, 122 de candidaţi sunt reprezentanţi ai organizaţiei de tineret a UDMR, ceea ce reprezintă 27% din numărul candidaţilor.

Kelemen Hunor a indicat că din 31 de deputaţi şi senatori aleşi în 2008 pe listele UDMR, 11 nu mai candidează la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dintre care şapte de la Camera Deputaţilor şi patru de la Senat.

"Scopul nostru este de a avea o reprezentare puternică, proporţională în Parlamentul României pentru comunitatea noastră, pentru alegătorii noştri, pentru maghiarii din România şi sunt convins că sistemul actual nu este perfect, trebuie regândit şi modificat până în 2016, dar acest sistem asigură o reprezentare proporţională", a fost de părere acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici