ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Borbely: Am votat pentru un preşedinte mediator, nu pentru unul care să dezbine

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, spune că a votat pentru un preşedinte "care să înţeleagă ce înseamnă diversitatea în societate şi care să fie un mediator adevărat, şi nu unul ce dezbină”.

96 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Borbely: Am votat pentru un preşedinte mediator, nu pentru unul care să dezbine

Borbely: Am votat pentru un preşedinte mediator, nu pentru unul care să dezbine (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Borbely a votat la Colegiul "Bolyai Farkas” din Târgu Mureş.

"Am votat cu gândul să avem un preşedinte care să înţeleagă ce înseamnă diversitatea în societate, să fie într-adevăr un mediator adevărat, şi nu unul care dezbină, să fie unul care înţelege cum convieţuiesc aici în România aproximativ 20 de minorităţi naţionale şi să ştie să transmită un mesaj coerent şi clar către toate comunităţile naţionale din România, care are o viziune atât despre România, cât şi despre diferitele regiuni ale ţării. Şi, evident, fiind aici, în Transilvania, este foarte important ce le transmite celor din Ardeal. Un preşedinte care să însemne pentru anii viitori o altă viziune decât a fost până acum, pentru că am avut ocazia, din păcate, în ultimii ani, să avem certuri, să avem scandaluri, să avem încrâncenări nejustificate. Acest lucru îl aşteaptă cetăţenii României”, a spus Borbely.

Acesta a adăugat că, timp de 25 de ani, reprezentanţii comunităţii maghiare au demonstrat că pot constitui "un factor de echilibru în societate”, atunci când a fost vorba de intrarea în NATO şi UE, dar şi de alte probleme care îi privesc pe toţi cetăţenii României şi speră să se ajungă în situaţia în care să nu conteze foarte mult etnia, ci ce poate să facă un candiat pentru ţară.

Întrebat dacă va vota pentru aceleaşi motive şi într-un posibil tur doi, Borbely a spus că reprezentanţii Uniunii sunt realişti, iar în zilele următoare vor face o analiză, la nivelul formaţiunii, în funcţie de numele celor care se vor confrunta în finală.

"În funcţie de cine a acces în turul doi, vom analiza ce opţiune vom avea în turul doi. Nu vreau să intru în momentul de faţă în speculaţii. Dar probabil în trei-patru zile, cel mult, vom decide la nivelul Uniunii, în acele foruri conducătoare, cine va fi cel care considerăm noi că va reprezenta în următorii cinci ani o preşedinţie, vă repet, care să însemne mai mult echilibru, mai multă consideraţie pentru toţi cetăţenii ţării, mai mult un mediator şi unul care să înţeleagă ce înseamnă funcţia de preşedinte al unei ţări”, a conchis Borbely.

În judeţul Mureş sunt organizate 569 de secţii de votare, fiind aşteptaţi la urne 484.539 de alegători înregistraţi pe listele electorale permanente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici