ALEGERILE EUROPARLAMENTARE: Campania electorală se încheie sâmbătă, la ora 7.00

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare, parlamentare şi locale parţiale se încheie, sâmbătă, la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secţiilor de votare.

319 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE EUROPARLAMENTARE: Campania electorală se încheie sâmbătă, la ora 7.00

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE: Campania electorală se încheie sâmbătă, la ora 7.00 (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

Potrivit legii, cu 48 de ore înainte de ziua de referinţă, este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă.

După încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.

Continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un candidat sau o listă a unei formaţiuni care participă în alegeri se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

Cu amendă contravenţională se sancţionează şi purtarea, pe durata votării, de către membrii birourilor secţiilor de votare sau de către persoanele acreditate, de ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici