Alina Gorghiu: Ar fi înţelept ca Dragnea să anunţe că ordonanţele care-i sunt dedicate rămân la sertar

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu este de părere că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar avea o reacţie "înţeleaptă" dacă ar anunţa că "ordonanţele care-i sunt dedicate le lasă la sertar, închise", referindu-se la OUG privind graţierea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

344 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Ar fi înţelept ca Dragnea să anunţe că ordonanţele care-i sunt dedicate rămân la sertar

Alina Gorghiu: Ar fi înţelept ca Dragnea să anunţe că ordonanţele care-i sunt dedicate rămân la sertar (Imagine: Maraian Ilie / Mediafax Arhiva Foto)

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş şi fost preşedinte al partidului, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că un proiect privind graţierea poate “curma cariere politice”.

“Dacă aş fi făcut parte dintr-un cabinet căruia i s-ar fi pus pe masă un astfel de proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse, nu l-aş fi girat. Cred că acest proiect curmă cariere politice şi cred că este necesar să găsim pârghii astfel încât dezbaterea reală să se facă pe tema pe care societatea românescă nu o cunoaşte în acest moment. S-a discutat în spaţiul public încă de ieri despre ce se poate face pentru a împiedica această ordonanţă. Moţiunea simplă anunţată de USR nu va putea împiedica o eventuală ordonanţă, dar o voi susţine cu tot dragul pentru că va duce dezbaterea în Parlament. E necesar să faci dezbatere reală pe situaţia din justiţie, pe situaţia penitenciarelor, pe eventuale abuzuri din justiţie, dar în Parlament, şi nu altundeva”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL a adăugat că, din punctul său de vedere, graţierea nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor din România.

“Săptămâna viitoare voi propune colegilor mei să constituim o comisie specială pentru penitenciare în Parlament. Anul trecut am depus un proiect care sper să devină realitate, pentru că înseamnă una dintre soluţiile de diminuare a supraaglomerării din penitenciare. Proiectul are legătură cu măsuri alternative de executare a pedepsei în închisoare şi presupune câteva lucruri simple. Măsurile pe care credem noi că ar trebui să le adoptăm printr-un proiect de lege sunt următoarele: executarea pedepsei la domiciliu prin supraveghere prin brăţară electronică, executarea fracţionată a pedepsei în perioada de weekend în centre de detenţie special create în acest scop, executarea pedepsei în echivalent de zile de muncă în folosul comunităţii şi executarea pedepsei în regim mixt. Sunt măsuri pe care alte state le-au implementat şi care au dat rezultate, au funcţionat. Altfel, graţierea pe care o vizează cu dedicaţie Guvernul PSD nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor”, consideră Alina Gorghiu.

Senatorul de Timiş a comentat şi declaraţia preşedintelui Iohannis, care a scris, vineri, pe Facebook, că OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor sunt inacceptabile, iar Guvernul ar trebui să le retragă: "Reacţia este binevenită şi cred că ar fi cel mai înţelept să anunţe domnul Dragnea public că ordonanţele care-i sunt dedicate le lasă la sertar închise. E diferenţă mare de fus orar, acum dânsul doarme, iar la un moment dat când se va trezi, chiar dacă este sub mirajul pozelor făcute în afară, probabil că va avea o reacţie şi alta decât una sănătoasă nu ar trebui să aibă".

Proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt "neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie, o spun cele mai autorizate voci din Justiţie", a scris vineri, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că "sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanţe de Urgenţă".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici