Alina Gorghiu spune că ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Gabriel Oprea / Haşotti: PNL trebuie să intre în grevă parlamentară până la demisia lui Oprea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Buzău, că ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva vicepremierului Gabriel Oprea, dar şi constituirea unei comisii de anchetă care să clarifice ”o situaţie pe care Oprea avea obligaţia să o lămurească”.

2034 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu spune că ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Gabriel Oprea / Haşotti: PNL trebuie să intre în grevă parlamentară până la demisia lui Oprea

Alina Gorghiu spune că ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Gabriel Oprea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Alina Gorghiu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că de patru zile ministrul de Interne, Gabriel Oprea, nu făcut nicio lămurire în cazul accidentului în urma căruia poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, a decedat, susţinând că atunci când este vorba de pierderi de vieţi omeneşti lipsa de transparenţă este ”inacceptabilă”.

În acelaşi context, Gorghiu a spus că se impune demisia lui Gabriel Oprea sau demiterea acestuia de către premierul Victor Ponta.

”Sunt în continuare întrebări la care Oprea nu a răspuns. Şi vorbim de patru zile de tăcere de când poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune. Se distruge credibilitatea instituţiilor, în primul rând a Ministerului de Interne, a cărui credibilitate trebuie apărată de oricine, inclusiv de ministru, dar, iată, că se refuză o explicaţie, o reparaţie morală, familia merită toate explicaţiile despre ce s-a întâmplat acolo. Dacă aceste lămuriri nu vor fi făcute publice, atunci se impune o demisie, e un gest necesar, iar dacă nu va fi, se impune demiterea de către premierul Ponta”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că, luni, va propune conducerii PNL şi grupurilor parlamentare o discuţie privind ”pârghiile parlamentare” care pot face lumină în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, luând în calcul, inclusiv, depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Gabriel Oprea.

”Vorbim de mijloace parlamentare: o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, o comisie de anchetă, interpelări şi orice mijloc parlamentar care va reuşi să lămurească o situaţie pe care avea obligaţia domnul Oprea să o lămurească. Nu a făcut-o, noi punem interesul public înaintea oricărui interes politic. Luni, vom discuta cu grupurile parlamentare, vom discuta şi vom opta pentru pârtia parlamentară cea mai eficientă. Putem face interpelări faţă de diverse instituţii, să chemăm ministrul în Parlamentar, sunt multe pârghii pe care le vom analiza şi luni vă vom prezenta decizia pe care grupurile parlamentare o vor lua”, a mai spus Gorghiu.

Haşotti: PNL trebuie să intre în grevă parlamentară pe termen nelimitat până la demisia lui Oprea

Senatorul PNL Puiu Haşotti consideră că PNL trebuie să intre în grevă parlamentară pe termen nelimitat până la demisia sau schimbarea din funcţie a ministrului de Interne, Gabriel Oprea. 

“Apreciez că Partidul Naţional Liberal trebuie să intre în grevă parlamentară pe termen nelimitat până la demisia sau demiterea domnului Gabriel Oprea”, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX, senatorul Puiu Haşotti.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Buzău, că ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva vicepremierului Gabriel Oprea, dar şi constituirea unei comisii de anchetă care să clarifice ”o situaţie pe care Oprea avea obligaţia să o lămurească”.

Joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alina Gorghiu i-a solicitat demisia lui Gabriel Oprea în cazul în care nu va da explicaţii urgente legate de condiţiile în care s-a produs accidentul în urma căruia poliţistul care însoţea coloana oficială a vicepremierului a decedat, precizând că trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

"Dacă vicepremierul Gabriel Oprea nu lămureşte urgent şi complet toată situaţia nu există altă soluţie decât demisia sau demiterea acestuia", scria Alina Gorghiu pe Facebook.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

La două zile de la producerea accidentului, Poliţia Capitalei a confirmat că poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului de Interne Gabriel Oprea, sursa citat susţinând că după producerea accidentului coloana oficială a fost oprită şi s-au dispus măsuri pentru acordarea primului ajutor.

În cazul accidentului se fac cercetări într-un dosar deschis de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Poliţistul Bogdan Gigină a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici