Ambasada SUA la Bucureşti, foarte dezamăgită de protestul de la Muzeul Ţăranului Român

Ambasada SUA la Bucureşti este foarte dezamăgită de protestul de la MŢR care a împiedicat proiecţia unui film furnizat de Ambasadă pentru sărbătorirea lunii istoriei LGTB şi menţionează că "protestul părea să fi fost organizat sau cel puţin tolerat de către un angajat al muzeului, Mihai Gheorghiu".

1558 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA la Bucureşti, foarte dezamăgită de protestul de la Muzeul Ţăranului Român

Ambasada SUA la Bucureşti, foarte dezamăgită de protestul de la Muzeul Ţăranului Român (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"ONG-ul Accept şi Muzeul Ţăranului Român au avut un acord pentru proiecţia acestui film câştigător a numeroase premii internaţionale în cadrul cinematografului muzeului. Suntem îngrijoraţi mai ales de faptul că protestul părea să fi fost organizat sau cel puţin tolerat de către un angajat al muzeului, directorul adjunct Mihai Gheorghiu, întrucât acesta i-a însoţit pe protestatari şi nu le-a descurajat acţiunile", se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Ambasada susţşine că protestatarii au creat "o atmosferă foarte intimidantă pentru persoanele care veniseră să vadă filmul iar discursul lor intolerant a creat o atmosferă care ar fi putut duce la confruntări violente".

"Deşi prezenţa forţelor de ordine ne-a liniştit, din nefericire, aceştia nu au reuşit să aibă un rol mai activ, ceea ce ar fi făcut posibilă continuarea vizionării filmului conform programului. Intoleranţa şi ura sunt inacceptabile şi nu ar trebui trecute cu vederea, mai ales într-o instituţie publică, deschisă tuturor cetăţenilor. Aşa cum a spus preşedintele Obama, «înţelegem că drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor sunt echivalente cu drepturile omului». Raportul anual al Departamentului de Stat cu privire la respectarea drepturilor omului include o secţiune referitoare la modul în care sunt trataţi membrii comunităţii LGBT în fiecare ţară, iar Ambasada susţine membrii comunităţii LGBT din SUA şi de peste hotare", se arată în comunicat.

Proiecţia filmului "Copiii sunt bine-mersi/ The Kids Are All Right", programată miercuri seară, la Muzeul Ţăranului Român în cadrul Lunii LGBT, a fost oprită de 50 de persoane, care au început să huiduie şi să cânte cântece bisericeşti, manifestarea fiind condamnată public de CNCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici