Ambasadorul Barnett critică, la final de mandat, lipsa de punctualitate şi modul de a şofa la români

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, afirmă că pleacă din România constatând că a pus kilograme în plus graţie ospitalităţii locale, dar şi că traficul şi şofatul din ţară lasă mult de dorit, adăugând totodată că nu a reuşit să se acomodeze cu lipsa de punctualitate a românilor.

28 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Barnett critică, la final de mandat, lipsa de punctualitate şi modul de a şofa la români

Ambasadorul Barnett critică, la final de mandat, lipsa de punctualitate şi modul de a şofa la români (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat MEDIAFAX la finele mandatului, ambasadorul britanic afirmă că a vizitat foarte multe locuri din România, inclusiv cramele de la Cotnari, care i-au plăcut foarte mult, şi s-a delectat adesea cu mâncarea de casă gătită de români, apreciind totodată că mănăstirile din Bucovina sunt "perla coroanei" pentru o ţară care are multe de oferit.

El afirmă însă că traficul şi şofatul din România lasă mult de dorit şi că desele sale călătorii prin ţară ar fi putut fi mult mai puţin stresante din acest motiv.

Ambasadorul critică şi lipsa de punctualitate a românilor, afirmând că el, ca britanic, are o înţelegere diferită a cuvântului "imediat" şi că nu s-a obişnuit în totalitate cu acest "obicei" din România legat de timp.

"Ce nu îmi place? Aici trebuie să fiu direct, primul lucru este traficul şi şofatul de aici lasă mult de dorit. Am făcut multe călătorii prin ţară şi ele ar fi putut fi mult mai puţin stresante din acest motiv. Celălalt lucru, la care mi-a luat ceva timp să mă adaptez şi nu m-am obişnuit pe de-a întregul cu acest obicei - ceea ce este foarte bine, pentru că mă voi întoarce la Londra -, este legat de timp. Eu sunt britanic, sunt obişnuit să fiu punctual şi mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc cu temperamentul românilor în această privinţă", spune Barnett.

El spune că ar recomanda România ca destinaţie turistică, dar că există două probleme, legate de infrastructura de transport şi de calitatea serviciilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici