Ambasadorul britanic: Decizia CC şi incapacitatea Senatului în cazul ANI sunt dezamăgitoare

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, afirmă, la finele mandatului, că ultimul raport al CE provoacă îngrijorări, deoarece relevă că România nu înregistrează progresul aşteptat, iar decizia CC şi "incapacitatea" Senatului de a răspunde prompt în cazul Legii ANI sunt dezamăgitoare.

23 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic: Decizia CC şi incapacitatea Senatului în cazul ANI sunt dezamăgitoare

Ambasadorul britanic: Decizia CC şi incapacitatea Senatului în cazul ANI sunt dezamăgitoare (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, ambasadorul britanic apreciază totodată că dacă Parlamentul adoptă o lege a ANI "credibilă", iar actul normativ este promulgat, atunci va fi realizat, în mod clar, un pas înainte.

"Suntem îngrijoraţi că ultimul raport arată că România nu înregistrează progresul aşteptat şi nu a păstrat ritmul reformei în domeniul justiţiei. Decizia Curţii Constituţionale de a declara anumite aspecte ale Legii ANI neconstituţionale şi, ulterior, incapacitatea Senatului de a da un răspuns prompt acţiunii întreprinse de preşedintele Traian Băsescu, ministrul Justiţiei şi Camera Deputaţilor sunt dezamăgitoare", a spus Barnett.

El a susţinut totodată că Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene ar trebui să rămână în vigoare până când toate condiţionalităţile vor fi îndeplinite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici