Anastase: Demersul USL privind suspendarea preşedintelui, act de iresponsabilitate profundă

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat luni că iniţiativa USL privind suspendarea preşedintelui Băsescu "este un act de iresponsabilitate profundă a celor doi lideri" ai Uniunii, "un tertip destul de ieftin", ale cărui şanse "sunt zero".

393 afișări
Imaginea articolului Anastase: Demersul USL privind suspendarea preşedintelui, act de iresponsabilitate profundă

Roberta Anastase (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este un act de iresponsabilitate profundă a celor doi lideri. Este un tertip destul de ieftin făcut de cei doi pentru a ascunde adevărata problemă pe care o au în USL, scăderea sub 50% a coaliţiei aflate în opoziţie, scăderea accentuată şi de scandalul pe care îl au în interior cu Mircea Geoană", a spus Roberta Anastase după ce a participat la şedinţa BPN al PDL.

Roberta Anastase a mai spus că nu trebuie plătit un preţ atât de important cum este cel al unei instabilităţi politice. "Să nu uităm faptul că de fiecare dată şi FMI şi BM şi CE au atras atenţia asupra efectelor negative pe care le are asupra economiei orice semn al unei instabilităţi politice. Evident, aceste declaraţii nu fac bine. Dar ce au făcut bine pentru România cei doi lideri? Răspunsul este chiar simplu: nimic", a arătat Roberta Anastase.

"Putem constata un singur lucru: Victor Ponta şi-a luat până acum două modele - fostul premier al Greciei şi fostul premier al Spaniei. Ştim că amândoi, dând piept cu electoratul, au sfârşit lamentabil. La fel se va întâmpla şi cu Victor Ponta", a mai declarat Anastase.

Liderii USL au anunţat luni că declanşează procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că acest demers al USL "nu e un moft, nu e o invenţie de agendă" şi a adăugat că este conştient de faptul că "este o lume în care politicienii i-au obişnuit pe toţi cu demersuri care să însemne altceva".

Antonescu a afirmat că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

El a precizat că, probabil după o săptămână, această cerere de suspendare va fi discutată de grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar, dacă aceasta va fi asumată, se va iniţia procedura prevăzută de Constituţie.

Antonescu a afirmat că USL doreşte să iniţieze "o largă dezbatere publică" în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui "un larg curent public".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici