Emmanuel Macron merge trei zile în Germania. Vizita va testa parteneriatul central al UE, cel franco-german

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se îndreaptă duminică spre Germania pentru o vizită de stat de trei zile, care va testa capacitatea parteneriatului central al Uniunii Europene de a stabili agenda blocului comunitar cu doar două săptămâni înainte de alegeri.

178 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron merge trei zile în Germania. Vizita va testa parteneriatul central al UE, cel franco-german

Relaţia dificilă dintre preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul Olaf Scholz s-a aflat în centrul divergenţelor din UE în cazul unor probleme care variază de la ajutorul militar acordat Ucrainei, aprofundarea pieţelor de capital şi comerţul cu China. Pe plan intern, ambii lideri se confruntă cu o creştere a extremei drepte.

Vizita la Berlin, Dresda şi Muenster este prima deplasare de acest fel a unui preşedinte francez de la Jacques Chirac, în urmă cu aproape un sfert de secol, şi coincide cu cea de-a 75-a aniversare a Constituţiei germane şi cu naşterea Republicii Federale Germane, notează Bloomberg.

Vizita de stat, găzduită oficial de preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, a fost amânată vara trecută din cauza revoltelor din Franţa, după împuşcarea de către poliţie a unui băiat de 17 ani. De data aceasta, Macron va sosi la Berlin împreună cu soţia sa, Brigitte, după o călătorie în Noua Caledonie menită să stingă revoltele legate de reforma constituţională propusă în teritoriul francez, un arhipelag din Oceanul Pacific.

Macron va ţine luni un discurs despre viitorul Europei în faţa emblematicei Frauenkirche din Dresda, o biserică distrusă de bombele Aliaţilor spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi care a fost reconstruită.

În timpul festivităţilor pentru aniversarea Constituţiei germane, care a fost concepută pentru a preveni revenirea nazismului, Macron va aborda ameninţarea reprezentată de o prezenţă puternică a extremei drepte în Parlamentul European.

Guvernele Franţei şi Germaniei vor avea o reuniune comună marţi, la Schloss Meseberg, la nord de Berlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici