Anastase: Nu exclud remanierea guvernamentală

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că nu exclude posibilitatea unei remanieri guvernamentale, ea precizând că PDL a ştiut că poate ajunge în situaţia unei remanieri încă de la începutul guvernării.

29 afișări
Imaginea articolului Anastase: Nu exclud remanierea guvernamentală

Anastase: Nu exclud remanierea guvernamentală (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Încă de la începutul guvernării ne-am gândit că putem ajunge şi în situaţia unei remanieri, pentru că am ştiut că România nu va trece printr-o perioadă uşoară, cu atât mai mult cu cât am pornit şi singuri la acest drum", a spus Anastase, care a arătat că, deşi celelalte partide au fost invitate la guvernare, "unii au ieşit, iar alţii nu au intrat şi au avut un comportament laş".

Ea a arătat că o "reîmprospătare" a echipei de guvernare este "de aşteptat".

"Ne aşteptăm, evident, ca să reîmprospătăm echipa guvernamentală. Am ştiut-o de la început şi o vom face atunci când e nevoie", a spus Anastase.

Ea a precizat că nu s-a discutat încă despre funcţiile vizate de o eventuală remaniere.

"Nu exclud posibilitatea remanierii. Nu am spus că discutăm în acest moment despre o remaniere, am spus că nu este exclusă şi am ştiut lucrul ăsta din momentul în care am pornit la acest drum", a subliniat Anastase.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, într-un interviu publicat de ziarul "Adevărul", că, dacă Guvernul nu va lua măsurile necesare în sistemul bugetar, "se pot lua deciziile referitoare la remaniere", el precizând că "linia se va trage undeva la toamnă".

De asemenea, Lăzăroiu a apreciat că membrii Guvernului se uită prea mult la televizor şi că, dacă Executivul se ghidează după televiziuni, nu o să facă niciodată nimic.

Deputatul PDL Sever Voinescu scrie, pe blogul său, că ideea majorării taxelor, vehiculată la nivel de zvon, nu are susţinători în PDL considerând că se impune o schimbare serioasă în echipa de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici