Voinescu: Se impune o schimbare în Guvern, majorarea taxelor nu are susţinători în PDL

Deputatul PDL Sever Voinescu scrie, pe blogul său, că ideea majorării taxelor, vehiculată la nivel de zvon, nu are susţinători în PDL considerând se impune o schimbare serioasă în echipa de guvernare.

18 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Se impune o schimbare în Guvern, majorarea taxelor nu are susţinători în PDL

Voinescu: Se impune o schimbare în Guvern, majorarea taxelor nu are susţinători în PDL (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"În politică, dacă nu produci schimbarea la timp vei fi tu însuţi schimbat. Nu e cinism, nu e darwinism politic, nu e imoralitate. Este, pur şi simplu, politică", scrie Sever Voinescu pe blog, arătând că, la zvonurile care circulă în ultimele zile despre majorarea taxelor, "Guvernul reacţionează când sibilinic, când contradictoriu".

"Simt că se pregăteşte să dea vina pe FMI. Trebuie să o spun limpede: din discuţiile pe care le-am avut în ultimele zile cu mulţi dintre colegii mei de partid, o asemenea măsură NU are susţinători în PDL. Credem că o majorare de taxe acum ar ucide şi puţina viaţă care mai palpită în economia noastră privată", precizează deputatul PDL.

El susţine că PDL este partidul de dreapta care crede în economia de piaţă şi care ajută economia privată, şi nu "partidul bugetului de stat".

"Credem că un guvern care nu mai are alte soluţii decât creşterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are şi alte soluţii. (...) Guvernarea se dovedeşte a fi din ce în ce mai grea. Poate că nu putem mai mult. Poate că nu putem mai bine. Poate că nimeni altcineva nu ar fi putut mai mult şi mai bine. Dar nu mai putem continua aşa. Nu ştiu dacă e ceasul al 11-lea sau al 12-lea, dar e ceasul schimbării", mai scrie reprezentantul PDL.

Potrivit lui Sever Voinescu, se impune o schimbare serioasă în echipa de guvernare, iar "PDL trebuie să se reconfigureze gândindu-se la alegerile din 2012 şi nu gândindu-se la mulţumirea «găşcuţelor»". "Ceasul acestor schimbări a venit", mai scrie el.

Sever Voinescu critică unele măsuri guvernamentale: "În plină criză, Guvernul a reuşit în foarte mică măsură să restrângă cheltuielile publice, să protejeze iniţiativa privată şi să folosească eficient resursele europene. Acestea erau marile examene ale Guvernului. Nu le-a trecut. Mulţi spun că e prea devreme pentru bilanţ. Mie mi se pare că tempoul crizei economice impune bilanţuri mai rapide decât în mod obişnuit".

În opinia lui Voinescu, responsabilitatea politică pentru ceea ce suferă România acum aparţine tuturor partidelor: PDL, PSD, PNL, UDMR.

"Fireşte, vina se poate doza. Poate că unii sunt mai vinovaţi decât alţii. Dar toţi împreună, conducerile tuturor acestor partide, poartă răspunderea suferinţelor de azi ale românilor", adaugă deputatul PDL.

Voinescu menţionează că nu ştie ce au de gând celelalte partide, dar că "PDL este la ceasul unui examen greu".

"Trebuie să se schimbe. Trebuie să fie capabil să producă singur, în cadru perfect statutar şi democratic, o alternativă. Trebuie să arate că este partidul proiectului lui Traian Băsescu şi nu partidul deconcentratelor. Trebuie să arate că este un mare partid şi nu o maşină de strâns voturi la soroc", apreciază acesta.

FMI a propus majorarea TVA şi a cotei unice, pentru a accepta o creştere a deficitului de la 5,9% la 6,9% din PIB, întrucât nu mai are încredere în Guvern că va reduce cheltuielile, dar nu este de acord cu aplicarea unor taxe diferenţiate sau progresive, au declarat surse participante la negocieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici