Anca Dragu, despre impozitul zero pe salariul minim. În cât timp ar putea deveni acest scenariu realitate

Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate cam în doi ani, dar doar după finalizarea unui studiu de impact şi atunci când veniturile bugetare şi creşterea economică permit, spune preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS).

1588 afișări
Imaginea articolului Anca Dragu, despre impozitul zero pe salariul minim. În cât timp ar putea deveni acest scenariu realitate

„Ar putea deveni realitate (impozitul zero pe salariul minim - n.r.) într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact şi atunci când veniturile bugetare şi creşterea economică permit”, spus la TVR Anca Dragu.

Preşedintele Senatului precizează că o astfel de măsură are un impact negativ asupra bugetului.

„Pe de altă parte, este o datorie să ne uităm la salariaţii cu venituri foarte mici. În România există această situaţie foarte tristă în care 15% dintre salariaţi, deşi muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie. Ca atare, cea mai rapidă soluţie de a-i scoate pe aceştioameni din sărăcie care, deşi muncesc opt ore pe zi, la sfârşitul lunii, când primesc salariul, nu-şi pot permite să-şi asigure un trai decent după standardele normale”, adaugă Dragu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici