Andrei Alexandru i-a cerut lui Iliescu să preia conducerea partidului pentru un an

Andrei Alexandru, candidat la funcţia de preşedinte al PSD, i-a cerut, sâmbătă, preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, să preia conducerea partidului pentru un an, pentru a-l aduce pe linia de plutire, propunerea sa fiind urmată de aplauze răzleţe în sală.

27 afișări
Imaginea articolului Andrei Alexandru i-a cerut lui Iliescu să preia conducerea partidului pentru un an

Andrei Alexandru i-a cerut lui Iliescu să preia conducerea partidului pentru un an (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a menţionat că în urmă cu aproximativ o lună declara că singura soluţie valabilă pentru păstrarea unităţii partidului şi aducerii lui pe linia de plutire este Ion Iliescu, pentru o perioadă de circa un an, timp în care el să construiască o echipă de conducere unită şi competentă.

Andrei Alexandru a arătat că şi-a dat toată silinţa să îl convingă pe Ion Iliescu să accepte, dar a fost refuzat politicos, dar ferm.

"Zilele trecute domnul Adrian Năstase şi Liviu Dragnea au încercat, de asemenea, să îl convingă pe Ion Iliescu să preia partidul pentru un an. Nu am reuşit nici eu nici dânşii. Am fost singuri, acum suntem mulţi. Mai fac o ultimă încercare, domnule preşedinte Ion Iliescu, vă rog să preluaţi partidul şi aduce-ţi-l pe linia de plutire", i-a cerut el lui Ion Iliescu.

"Ştiu că nu vreţi, ştiu că aveţi toate motivele, văzând ce se întâmplă aici, la Congres, şi ce s-a întâmplat în ultimele zile că ar fi singura soluţie ca partidul să rămână unit", a mai afirmat el.

"Ştiţi care e simbolul României de azi? Primarul din Râmnicu Vâlcea. E condamnat definitiv, cu acte în regulă, şi e cetăţean de onoare. Un altul a furat cât a furat din flotă şi e preşedintele României. Şi ştiţi de ce? Din cauza noastră, a PSD, că ne certăm, ne scoatem ochii pe funcţii. Unii, dacă ar fi să ne luăm după Vanghelie, îşi dau nevestele pentru funcţii, nu mai ştiu ce să facă să se îmbogăţească mai repede şi mulţi au uitat pentru ce au venit, pentru ce se află în politică", a mai arătat candidatul.

În opinia sa, PSD a greşit că l-a propus pe Mircea Geoană candidat la Preşedinţie. "Unii au sperat, în felul acesta, că scapă de el; ori îşi rupe gâtul la alegeri, ori pleacă la Cotroceni. Ei, uite că nu au scăpat. Geoană mai vrea o tură, iar duşmanul de moarte e preşedintele României, iar noi ne uităm neputincioşi şi ne certăm în continuare", a mai menţionat Andrei Alexandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici