Andronescu: Nu am o problemă să plec din funcţie azi sau mâine

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, să refuză să discute despre posibilitatea schimbării ei din funcţie şi că personal nu are nicio problemă dacă este înlocuită din acest post.

28 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Nu am o problemă să plec din funcţie azi sau mâine

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Acestă chestiune cu remanierea nu vreau să o discut pentru că nu am nicio problemă să plec astăzi sau mâine. Chiar nu am o problemă, dar mă interesează problema şcolii. Problema şcolii chiar este o problemă naţională", a menţionat ministrul, la sfârşitul şedinţei coaliţiei.

Întrebată dacă intenţionează să retragă ordinul privind numirea directorilor de şcoli, ministru social-democrat a răspuns că, în opinia sa, acest lucru încă mai suportă "discuţii" şi că, în această săptămână, noua lege a Educaţiei va intra în vigoare.

"Noi suntem cu normele metodologice foarte aproape de finalizare, cred că le vom sfârşi chiar în acestă săptămână şi atunci ar putea să fie primul articol din lege care se aplică, acesta cu alegerea directorilor prin concurs, nu prin delegaţie nici acolo, nici acolo", a menţionat ea.

Întrebată despre afirmaţia premierului Boc care a spus că o va schimba din funcţie dacă vor fi schimbaţi directori prin ordin de ministru, Ecaterina Andronescu a arătat că nu vrea să discute această "chestiune cu remanierea".

Ecaterina Andronescu a arătat că toţi trebuie să se uite "cu ochii foarte deschişi" la ce se întâmplă în şcoală. "Dacă avem o lege care a trecut prin asumarea răspunderii Guvernului şi dacă săptămâna acesta se promulgă, noi putem întradevăr să trimitem directorii la concurs, ceea ce este excepţional, pentru că, de fapt, ordinul nu s-a ridicat împotriva celor care sunt pe concurs aleşi directori, din păcate au fost unii dintre ei au fost destituiţi şi numiţi alţii cu delegaţie, ci spre cei cu delegaţie", a spus ea.

Întrebată despre acuzaţiile democrat-liberalilor care su susţinut că ministrul Educaţiei a încercat să politizeze numirile de directori, ea a explicat că ordinul avea drept ţintă depolitizarea.

"Din informaţiile pe care le avem de la treizeci de inspectorate, avem 2.720 de directori cu delegaţie din 7.300. Acesta spune foarte mult, pentru că încă mai avem de primit răspunsuri de la douăsprezece inspectorate, ceea ce însreamnă că numărul directorilor cu delegaţie o să fie mult mai mare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Premierul Emil Boc a reiterat, luni, la sfârşitul şedinţei coaliţiei, decizia de a o schimba din funcţie pe Ecaterina Andronescu dacă se va proceda la schimbarea directorilor de şcoli prin ordin de ministru, menţionând că a discutat acest lucru cu ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici