ANI cere din nou încetarea mandatului deputatului Stoica, Nicolicea spune că trebuie modificată legea

ANI a solicitat din nou Camerei Deputaţilor să constate demiterea de drept a deputatului PDL, Ştefan Stoica, solicitarea fiind transmisă Comisiei juridice, dar deputatul UNPR Eugen Nicolicea a invocat o decizie a CC care cere modificarea şi clarificarea Legii integrităţii.

237 afișări
Imaginea articolului ANI cere din nou încetarea mandatului deputatului Stoica, Nicolicea spune că trebuie modificată legea

ANI cere din nou încetarea mandatului deputatului Stoica, Nicolicea spune că trebuie modificată legea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul Eugen Nicolicea, a anunţat că solicitarea ANI prin care se cere încetarea mandatului deputatului Ştefan Stoica a fost transmisă Comisiei juridice.

"Dnul Georgescu Horia (preşedintele ANI, n.r.) solicită încetarea mandatului de deputat invocând decizia 460 (a Curţii Constituţionale, n.r.) s-a decis trimiterea acestei solicitări la Comisia juridică. După cum ştiţi decizia 460/2013 vorbeşte de un conflict de natură constituţională între Senat şi autoritatea judecătorească şi pe de altă parte tot decizia Curţii spune că trebuie Parlamentul, de îndată, să clarifice unele termene din această lege", a susţinut Nicolicea.

El a fost întrebat când va fi operată modificarea legii privind integritatea.

"Cât de curând posibil, se va întâmpla acest lucru cât de curând posibil", a replicat Nicolicea, refuzând să precizeze când ar putea fi iniţiată o modificare legislativă în acest sens.

În solicitarea transmisă Camerei Deputaţilor de către ANI se precizează că în cazul deputatului PDL Ştefan Stoica Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat printr-o decizie definitivă că acesta a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor în perioada în care deţinea calitatea de consilier judeţean.

Totodată, ANI solicită Camerei să constate demiterea de drept a deputatului Ştefan Stoica, invocând sancţiunile prevăzute de Legea privind integritatea în execitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

De asemenea, Agenţia face referire la decizia Curţii Constituţionale în cazul senatorului Akos Mora, în cazul căruia CC a constatat că la nivelul Senatului nu a fost finalizată procedura parlamentară, fapt care a dus la un conflict juridic de natură constituţională.

Decizia CC precizează că legislativ trebuie să realizeze o clarificare a Legii integrităţii.

În luna octombrie ANI a solicitat Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului PDL Ștefan Bucur Stoica, după ce ICCJ a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate, întrucât în perioada în care a fost consilier judeţean în Dolj a ocupat şi funcţia de director al Direcţiei Drumuri Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici