Antal: E foarte bine să stăm o perioadă în opoziţie. Nu stăm la linia de start să intrăm în alt guvern

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, deşi mereu "e mai bine la guvernare decât în opoziţie", momentan Uniunea are nevoie să stea o perioadă în opoziţie şi nu se grăbeşte să intre într-o altă coaliţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

141 afișări
Imaginea articolului Antal: E foarte bine să stăm o perioadă în opoziţie. Nu stăm la linia de start să intrăm în alt guvern

Antal Árpád (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Întotdeauna e mai bine la guvernare decât în opoziţie, dar sunt momente în care nu putem să stăm la guvernare şi acesta este un moment în care noi considerăm că trebuie să regândim foarte multe dintre politicile publice, din mesajele, din acţiunile Uniunii şi e foarte bine să stăm o perioadă în opoziţie. Întotdeauna când suntem în opoziţie presiunea Bucureştiului asupra noastră creşte. Nici nu am ieşit încă bine de la guvernare şi deja am primit o serie de scrisori de dragoste de la domnul prefect, pe care o să le prezint la momentul oportun. Noi ne aşteptăm la acest lucru şi nu ne speriem. Când este presiune pe noi, atunci devenim şi noi mai eficienţi din multe puncte de vedere. Deci nu ne sperie faptul că vom fi în opoziţie, cu toate că e evident că presiunea Bucureştiului asupra noastră va creşte şi asupra comunităţii noastre, asupra instituţiilor conduse de noi şi în ce priveşte fondurile pe care le vom primi şi controalele pe care le vom avea de la anumite instituţii etc. Dar nu e o problemă, chiar eu, ca primar, am avut un punct de vedere foarte clar şi ferm că trebuie să ieşim de la guvernare", a spus Antal Árpád, care este şi primar al municipiului Sfântu Gheorghe.

El a adăugat că UDMR nu se grăbeşte să intre într-un nou guvern, dar nici nu a exclus această posibilitate.

"Orice analiză se face în momentul în care contextul politic se va schimba. Noi am spus foarte clar că nu de aceea am ieşit de la guvernare pentru a crea instabilitate în ţară şi a cădea Guvernul Ponta şi, dacă totuşi va fi această urmare, o să analizăm şi vom lua decizia. Nu stăm la linia de start şi aşteptăm să intrăm cât mai repede într-un nou guvern, nu asta e intenţia noastră. Ieşirea noastră de la guvernare a fost un semnal clar că vrem să facem altfel politică în perioada următoare", a conchis Antal Árpád.

Premierul Victor Ponta şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor au avut, luni, la Parlament, o discuţie tehnică privind retragerea Uniunii de la guvernare, liderul UDMR precizând, după întrevedere, că miniştrii maghiari vor pleca din funcţii în momentul instalării noilor miniştri din Guvernul Ponta 4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici