Antonescu a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei şi MCV

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei României, precum şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, el subliniind că în prezent există garanţii pentru independenţa magistraţilor din România.

286 afișări
Imaginea articolului Antonescu a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei şi MCV

Antonescu a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei şi MCV (Imagine: Shutterstock)

"Cei doi interlocutori au abordat şi tema revizuirii Constituţiei României, precum şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare, preşedintele Senatului României subliniind că în momentul de faţă există garanţii legale pentru independenţa magistraţilor din România", se arată într-un comunicat al Senatului transmis vineri MEDIAFAX.

Preşedintele Senatului a ridicat şi problema prezenţei lucrătorilor români în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014, momentul ridicării restricţiilor tranzitorii.

"Pornind de la anumite declaraţii ale politicienilor britanici şi reacţia unei părţi a presei din Regatul Unit, preşedintele Senatului României şi-a manifestat îngrijorarea faţă de atitudinea anti-românească care se creează în acest moment în Marea Britanie ca urmare a ridicării restricţiilor de muncă", evidenţiază comunicatul Senatului.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat o serie de subiecte ce ţin de viitorul Uniunii Europene, competenţele acestei construcţii, extinderea UE sau problematica economică. În acest sens, Crin Antonescu a evidenţiat importanţa intensificării comerţului bilateral dintre cele două state, precum şi atragerea de investitori britanici în România.

Pe de altă parte, Crin Antonescu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de dezangajarea crescândă a Marii Britanii şi a tendinţelor de izolare în raport cu instituţiile europene. Preşedintele Senatului a subliniat faptul că Europa are nevoie de Marea Britanie ca partener activ în reconfigurarea viitorului său economic şi politic. În cadrul dialogului au fost abordate teme legate de viitorul Zonei Euro şi viitoarele alegeri europarlamentare, evidenţiază comunicatul menţionat.

Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, participă, în perioada 13 – 14 iunie 2013, la cea de-a 15-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, desfăşurată la Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici