Antonescu: Am fost invitat la ceremonia de Ziua Naţională de la Cotroceni. Nu pot onora invitaţia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu va participa la ceremonia de la Palatul Cotroceni organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, dar că a primit o invitaţie în acest sens de la Administraţia Prezidenţială.

1397 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am fost invitat la ceremonia de Ziua Naţională de la Cotroceni. Nu pot onora invitaţia

Antonescu: Am fost invitat la ceremonia de Ziua Naţională de la Cotroceni. Nu pot onora invitaţia

"Am primit invitaţia de a participa la ceremonia de la Palatul Cotroceni cu ocazia zilei de 1 Decembrie, dar nu o pot onora", a spus Antonescu pentru "Gândul". Liderul liberal va fi prezent în prima parte a zilei la parada militară de la Arcul de Triumf.

Nici în programul anunţat al premierului Victor Ponta pentru ziua de 1 Decembrie nu figurează, până la acest moment, o participare la recepţia de la Palatul Cotroceni.

La Palatul Cotroceni urmează să aibă loc, duminică, de la ora 18.00, recepţia oferită de preşedintele Traian Băsescu cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Între preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a existat în această toamnă un diferend în privinţa participării la ceremoniile organizate la Palatul Cotroceni.

Crin Antonescu a părăsit festivitatea de la Palatul Cotroceni la depunerea jurământului de către ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, chiar înainte de a-şi începe discursul Traian Băsescu. Ulterior, la depunerea jurământului de ministrul Economiei, Andrei Gerea, Crin Antonescu nu a mai fost invitat la eveniment. Băsescu a spus atunci că Antonescu nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni.

"Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun protocol din lumea asta nu lucrează aşa: te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare", a fost reacţia preşedintelui Băsescu.

"Am aşteptat anunţul, cum se procedează uzual, între Cancelaria prezidenţială şi cabinetul de Senat. Nu a venit niciun anunţ, nicio invitaţie cum se face de obicei. După aceea şefa mea de cabinet a verificat, a constatat că pe lista invitaţilor la ceremonie nu mă aflam şi nu ştiu dacă se afla cineva din partea Senatului şi, ca atare, nefiind invitat nu m-am prezentat. Mi-e uşor să îmi imaginez că este o reacţie la plecarea mea din cursul precedentei ceremonii de depunere a jurământului la doamna Ramona Mănescu, când am părăsit sala la discursul domnului Băsescu, dar alte comentarii nu am. Chiar dacă îmi explic în felul acesta decizia preşedintelui, nu înseamnă că o şi aprob. Credeţi că totuşi ar fi trebuit să invite un vicepreşedinte al Senatului", a explicat atunci pentru "Gândul" Crin Antonescu lipsa sa de la ceremonia de depunere a jurământului de ministrul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici