Antonescu: Am spus că Iohannis vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte; cu „dar”, nu cu „şi”

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a explicat, joi, că a spus despre preşedintele ales, Klaus Iohannis, faptul că acesta „vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte”, folosind cuvântul „dar”, nu „şi”, el arătând că diferenţa dintre cele două cuvinte este mare şi că utilizarea lor are un rost.

2240 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am spus că Iohannis vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte; cu „dar”, nu cu „şi”

Antonescu: Am spus că Iohannis vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte; cu „dar”, nu cu „şi” (Imagine: Liviu Stavaru/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, joi înaintea unei şedinţe a PNL, de către o jurnalistă, în legătură cu o afirmaţie făcută de acesta la un interviu pentru gândul.live, despre Klaus Iohannis.

„Spuneaţi despre domnul Iohannis că vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte...”, i-a spus jurnalista lui Antonescu.

„Nu. Am spus – dacă veţi consulta textul, ceea ce vă recomand, dacă tot aveţi această aplecare - veţi vedea că nu am spus «şi», ci am spus «dar». Diferenţa dintre «dar» şi «şi» e mare, dar nu cred că dumneavostră sunteţi predispuşi la consideraţii filologice. Cuvintele însă există şi ele au un rost”, a replicat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici